SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Nieuws KNVB Ledenraad 28 mei 2016

Voetbalpiramide compleet na akkoord in ledenraad
De ledenraad amateurvoetbal is vanochtend bijeen gekomen voor een vergadering in Zeist. Tijdens de ledenraad, die twee keer per jaar wordt gehouden, worden er door 30 vertegenwoordigers uit het amateurvoetbal beslissingen genomen namens alle 3.100 amateurverenigingen in Nederland. De ledenraad staat dicht bij de verenigingen en leden en worden ook door hen gekozen. Tijdens deze ledenraad zijn onder andere het nieuwe licentiesysteem en het plan ‘Winnaars van Morgen’ besproken.

 

Licentiereglement Tweede en Derde divisie aangenomen
Het licentiereglement voor clubs die gaan uitkomen in de Tweede en Derde divisie is vanochtend door de ledenraad amateurvoetbal vastgesteld. Clubs uit de Tweede en Derde divisie moeten voldoen aan een set van voorwaarden. Het merendeel van de clubs is er inmiddels klaar voor. De licentiecommissie toetst per 1 november. In december 2014 zijn de licentievoorwaarden in de bondsvergadering goedgekeurd. Afgelopen seizoen zijn de clubs voorgelicht en hebben ze een bijdrage kunnen leveren aan de inhoud van de richtlijnen. Deze input is meegenomen en na de goedkeuring van vandaag met ingang van seizoen 2016/’17 onderdeel van het reglement amateurvoetbal. Voor de licentie- en beroepscommissie zijn er vandaag dertien onafhankelijke commissieleden aangesteld. Deze leden beschikken onder andere over juridische en financiële kennis. Bovendien komen zij uit de gehele breedte van het Nederlandse amateurvoetbal. De licentie- en beroepscommissie maken beide onderdeel uit van de onafhankelijke rechtspraak binnen de KNVB. De licentiecommissie neemt in eerste aanleg besluiten in het kader van het licentiesysteem. Als een club het niet eens is met dit besluit kan het naar de beroepscommissie. Lees hier meer over het licentiesysteem in het amateurvoetbal.

 

Amateurvoetbal positief over ‘Winnaars van Morgen’
De ledenraad heeft de aanbevelingen uit en uitvoering van het rapport ‘Winnaars van Morgen’ positief ontvangen. Het rapport beschrijft het innovatieprogramma dat in 2015 en begin 2016 is ontwikkeld door een grote groep vertegenwoordigers uit het Nederlandse voetbal. Een projectteam van de KNVB, met technisch manager Jelle Goes als programmamanager, heeft een groot aantal aanbevelingen gedaan om het Nederlandse voetbal in de totale breedte te ontwikkelen.

 

Optimale wedstrijdvormen voor pupillen
Onderdeel van het plan ‘Winnaars van Morgen’ is dat er afgelopen seizoen uitgebreid onderzoek is gedaan naar de optimale wedstrijdvormen voor pupillen van onder 6 tot en met onder 12 jaar. Uitgangspunt van het onderzoek is spelplezier en ontwikkeling van het kind zo groot mogelijk maken. Er is hierbij onder andere gekeken naar de afmeting van het veld, het aantal spelers op het veld, het doelformaat, het balformaat, de spelregels en de rol van de scheidsrechter, coach en ouders. Komend seizoen 2016/’17 zullen de aanbevelingen in samenwerking met verenigingen, verder worden getest en uitgewerkt in de praktijk.

 

Wat doet de KNVB volgend seizoen voor het amateurvoetbal?
Voor het komend voetbalseizoen worden er vier prioriteiten centraal gesteld in het amateurvoetbal. Allereerst wil de KNVB verenigingen helpen om nog sterker te worden om hun rol in de gemeenschap beter in te kunnen vullen. Een vereniging is zo sterk als de leden en deze kracht moet optimaal worden benut. Ten tweede wordt er volgend seizoen een nog aantrekkelijker voetbalaanbod en passende competities gecreëerd waarin er wordt getracht om iedereen te laten meedoen. Ten derde is er extra aandacht voor trainers, zij staan centraal in de voetbalgemeenschap en een goede trainer brengt plezier en ontwikkelt kinderen. Wij zetten komend seizoen in op de ontwikkeling van trainers. Tot slot, moet iedereen kunnen genieten van voetbal en is onze sport van en voor iedereen. Ook in 2016/’17 zetten we weer in op een positieve voetbalbeleving voor iedereen.

 

Tjienta van Pelt benoemd tot lid van de raad van toezicht amateurvoetbal
Tjienta van Pelt is vanochtend benoemd tot lid van de raad van toezicht amateurvoetbal. Door het vertrek van Bibi de Vries was er een vacature ontstaan. De 43-jarige Tjienta van Pelt uit Velp werd unaniem naar voren geschoven door de voordrachtscommissie en dit werd vanochtend bekrachtigd door de ledenraad. Tjienta van Pelt is betrokken geweest bij de organisatie van diverse FIFA en UEFA toernooien en bij voetbalvereniging DVOV Velp. In het dagelijks leven is Van Pelt directeur van de Gelderse Sport Federatie.

Agenda

woensdag 26 sept 2018 - 19:45 uur
DOVO - Urk 1 (1e ronde TOTO KNVB Beker)
zaterdag 29 sept 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - DETO Twenterand
maandag 01 okt 2018 - 19:00 uur
Aanmeldmoment nieuwe leden
maandag 01 okt 2018 - 19:30 uur
JCU-vergadering
dinsdag 02 okt 2018 - 19:00 uur
SCU-vergadering

SV Urk TV


Urk 1- Buitenpost

URK- AZSV