SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


ASWH te sterk voor Urk in oefenduel

Zaterdag speelde Urk in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, een oefenwedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht. Tegenstander was ASWH, een ploeg die uitkomt in de derde Divisie. Op het prachtige kunstgrasveld van de gastheren, wist de ploeg van trainer Lucas Hoekman goed tegenstand te bieden, maar moest het uiteindelijk wel genoegen nemen met een 3-1 nederlaag.

Het was niet te merken, dat de Urker spelers twee zware trainingsweken achter de rug hadden. In de beginfase van de wedstrijd was er weinig te merken van het klasseverschil tussen beide ploegen. Met verzorgd voetbal probeerden beide elftallen het doel van de tegenstander te vinden. Veel kansen leverde dat vooralsnog echter niet op. Pas op een kwart van de wedstrijd kreeg de thuisploeg het betere van het spel. Dat resulteerde na een half uur spelen in het eerste doelpunt, toen Nick Slotboom met een lage schuiver het net achter doelman Cornelis Koffeman wist te vinden. Drie minuten later lag het tweede doelpunt ook al in het netje, toen twee spelers van ASWH alleen op het Urker doel af mochten gaan. Het was Robbert Olijfveld die de bal in het lege doel mocht schieten, al vond heel Urk, dat de voorafgaande actie wel heel erg stonk naar buitenspel. Urk was even wat tijd nodig om te herstellen van deze doelpunten. Vlak voor rust resulteerde dat zelfs in de aansluitingstreffer, toen Maarten Dijkhuizen na goed doorzetten van dichtbij wist raak te schieten.


Tijdens en na de rsut, maakten beide trainers volop gebruik om spelers te wisselen. Het bleef echter een hele leuke wedstrijd om naar te kijken, met twee elftallen die aanvallend wilden voetballen. Zowel ASWH als Urk kregen een aantal mogelijkheden om te scoren, maar alleen Billy Nzojyibwami wist namens ASWH het doel te treffen na twintig minuten spelen in de tweede helft. Tijdens de allerlaatste fase van de wedstrijd begon het warme weer zijn tol te eisen, en geloofden beide elftallen het wel.


Opstelling: Cornelis Koffeman (46. Lucas Visser), Maarten Dijkhuizen (88. Hessel Snoek), Gert Jan Nagel, Klaas Kramer, Ronald Wezelman (65. Pieter Schenk), Marinus Snoek (72. Gerrit Tol), Jan van Slooten (65. Jurian van Slooten), Gerrit Tol (46. Teun Hakvoort), Hessel Snoek (46. Jelle de Boer), Lucas Nagel (85. Harmen de Boer), Danny Mazereeuw (46. Riekelt Nentjes)

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST