SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Oefennederlaag tegen ONS Boso Sneek

Zaterdag speelde Urk in Sneek tegen Derdedivisionist ONS zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De thuisploeg scoorde voor en na rust één doelpunt, en wist zo deze wedstrijd met 2-0 te winnen.

Er was opnieuw een opnieuw een vrij groot aantal spelers opgeroepen voor de wedstrijd tegen ONS, zodat trainer Lucas Hoekman maar liefst acht keer wisselde tijdens de wedstrijd. Er werden geen risico's genomen met spelers die klaagden over kleine blessures. Zo moest Klaas Kramer al binnen het kwartier gewisseld worden in verband met hamstringklachten. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd werd gelijk vanaf de kant ingegrepen bij het vermoeden van (kleine) ongemakken.
Het eerste halfuur gebeurde er weining opzienbarends. ONS had dan wel veelvuldig de bal, maar verder dan een fiks aantal hoekschoppen kwam de thuisploeg niet. Omdat ook Urk weinig gevaar wist te stichten, kabbelde de wedstrijd rustig voort. De laatste tien minuten van de eerste helft werd de thuisclub gevaarlijker. Het was Rein Werumeus Buning, die ONS op voorsprong zette, toen hij attent reageerde op een niet goed weggewerkte vrije trap, en de bal eenvoudig achter doelman Cornelis Koffeman wist te schieten. ONS kwam hierna nog een aantal keren dreigend door, maar het wist de score nieet verder uit te breiden.


Het eerste gevaar na rust, was van Urk. Een strakke voorzet van Teun Hakvoort werd knap ingeschoten door Riekelt Nentjes, maar werd even knap gered door doelman Bas van Wegen. De tweede helft was het aankijken meer dan waard, omdat ook Urk meer gevaarlijk wist te worden dan voor rust. Toch was het opnieuw ONS dat zich wat meer slagvaardiger en effectiever toonde dan Urk. Na vijfentwintig minuten schoot Frits Dantuma keihard raak. In het laatste gedeelte van de wedstrijd kreeg ONS nog diverse goede kansen, maar het zag steeds doelman Lucas Visser in de weg liggen. Ook de spelers van Urk probeerden het nog, maar het wist niet to scoren te komen.


De aankomende week staat er voor dinsdagavond opnieuw een wedstrijd op het programma. In Harderwijk speelt Urk dan tegen de amateurs van Ajax, dat uitkomt in de Hoofdklasse A.


Opstelling: Cornelis Koffeman (46. Lucas Visser), Maarten Dijkhuizen, Gert Jan Nagel (46. Pieter Schenk), Klaas Kramer (14. Riekelt Jan Brands), Ronald Wezelman (69. Jurian van Slooten), Marinus Snoek (46. Teun Hakvoort), Jan van Slooten, Gerrit Tol (64. Danny Mazereeuw), Jelle de Boer (46. Harmen de Boer), Lucas Nagel (77. Johan Loosman), Riekelt Nentjes

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST