SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk verliest met 1-0 van Ajax

Opnieuw geen overwiining voor Urk tijdens de derde oefenwedstrijd van dit seizoen. Op het toernooi om de ZuiderzeeCup in Harderwijk, waren de amateurs van Ajax met 1-0 te sterk voor de Urkers. Het mooie nieuws was echter de rentree van Bennie Dunnink, die acht maanden na zijn enkelbreuk weer in de basis mocht starten.

Op het tweede kunstgrasveld van VVOG, waren beide ploegen gedurende de gehele wedstrijd goed aan elkaar gewaagd. Zowel Urk als Ajax zetten hoog druk op de tegenstander, waar beide elftallen zich voetballend onderuit probeerden te spelen. Dat ging vaak goed, maar door foutjes in beide verdedigingen onstonden er soms ook goede kansen voor de aanvallers van beide ploegen. Dat resulteerde in de eerste helft niet tot doelpunten. Ook fysiek deden de Amsterdammers en de Urkers niet voor elkaar onder, maar de wedstrijd werd keurig in het gareel gehouden door scheidsrechter van Dijk.

Lag het tempo in de eerste helft al vrij hoog, ook in het tweede gedeelte werd geen gas teruggenomen. Beide ploegen speelden vol op de aanval, waarbij vooral Urk zich liet gelden in de beginfase van de tweede helft. Er waren een paar aardige kansen voor de Urker aanvallers, maar het was juist Ajax dat in die fase wist te scoren. Het schakelde razendsnel om bij balverlies van de Urker aanval, en niet veel tellen later, lag de bal achter doelman Lucas Visser. Urk probeerde uit alle macht de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar langzamerhand begon het hoge tempo zijn tol te eisen, en vloeiden de krachten uit de Urker benen. Er werd niet meer gescoord, zodat Urk zaterdag in de strijd om de derde en vierde plaats mag aantreden tegen Huizen, dat in de andere wedstrijd met 2-1 verloor van VVOG.

Agenda

maandag 19 feb 2018 - 19:30 20:30 uur
Jeugdcommissie vergadering
dinsdag 20 feb 2018 - 19:30 uur
vv Groningen - Urk 1 (Beker)
vrijdag 23 feb 2018 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 24 feb 2018 - 14:30 uur
nsc Nijkerk - Urk 1
dinsdag 06 mrt 2018 - 19:00 uur
Vergadering Senioren commissie

Twitter

SV Urk TV


Urk - SC Genemuiden

Urk - HSV Zuidvogels