SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Eerste oefenwinst voor Urk

Urk heeft zaterdag beslag gelegd op de 3e plaats in de strijd om de Zuiderzeecup in Harderwijk. Op het veld van gastheer VVOG, was de ploeg van trainer Lucas Hoekman met 2-1 te sterk voor Huizen, dat dit seizoen uitkomt in de 3e Divisie.

In een rommelige eerste helft, lag het initiatief grotendeels bij Huizen, zonder dat de ploeg heel veel grote kansen kreeg. Werd het wel gevaarlijk, dan was doelman Cornelis Koffeman meestal de grote sta in de weg. Ook Urk kreeg een paar kansen via onder andere Riekelt Nentjes en Teun Hakvoort, maar zij vonden telkens de doelman van Huizen op hun weg. Na een misverstand op het Urker middenveld, kwam Huizen na vijfentwintig minuten op voorsprong. Iry Etwi stond plotseling oog in oog met Cornelis Koffeman, en maakte in de afronding geen fout, door de bal met een bekeken schot in het doel te schieten.

Na rust kwam Urk steeds beter in het spel, en dat resulteerde al heel vlot in de gelijkmaker. Het was Harmen de Boer die een voorzet van Teun Hakvoort keurig wist af te ronden. Een mooie opsteker voor de Urker spelers, die steeds meer gingen geloven in een goed resultaat. De ploeg leek naarmate de tweede helft vorderde ook over meer inhoud te beschikken dan Huizen, dat de ruimtes steeds groter liet. Urk maakte daar tegen het eind van de wedstrijd dankbaar gebruik van. Hessel Snoek ging er aan de rechterkant vandoor, en zijn voorzet werd door Teun Hakvoort het hoofd afgerond. Niet veel later floot scheidsrechter van Beek voor het eind van de wedstrijd, en kon Urk de eerste overwinning in de voorbereiding noteren.

Aanstaande zaterdag speelt Urk de laatste wedstrijd in de voorbereiding. Op het eigen sportpark "de Vormt" is Go Ahead Kampen de tegenstander. Aanvang van deze oefenwedstrijd is 15.00 uur.

Opstelling Urk: Cornelis Koffeman, Ronald Wezelman (67. Jon Hakvoort), Gert Jan Nagel, Bennie Dunnink (46. Maarten Dijkhuizen), Riekelt Jan Brands, Marinus Snoek (79. Hessel Snoek), Jan van Slooten, Gerrit Tol (46. Harmen de Boer), Teun Hakvoort, Lucas Nagel (88. Ronald Wezelman), Riekelt Nentjes

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST