SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Nederlaag Urk tegen Staphorst

Het openingsduel van het nieuwe seizoen, heeft Urk geen punten opgeleverd. De utwedstrijd tegen Staphorst werd met 1-0 verloren. In een weinig hoogstaand duel, was het doelpunt na twintig minuten van Jeroen van der Meer, genoeg voor Staphorst om de drie punten in eigen huis te houden.

Het was Staphorst, dat bijna de hele wedstrijd een (optisch) veldoverwicht had, maar zowel in de eerste als in de tweede helft was er een periode dat Urk de thuisploeg op eigen helft wist terug te drukken. Beide ploegen speelden echter te gehaast en te slordig, om echte kansen te creëren. Het meeste gevaar ontstond voor beide ploegen uit dode spelmomenten, maar doelpunten leverde dat niet op. Het enige doelpunt van de wedstrijd ontstond toen Urk balverlies leed op het middenveld. Er volgde gelijk een lange pass op Jeroen van der Meer, de behendige linkeraanvaller van Staphorst, die vervolgens met een droge schuiver in de lange hoek, Cornelis Koffeman kansloos liet. Urk moest zich even herpakken, maar veel verder dan een aantal afstandsschoten kwam de ploeg van trainer Lucas Hoekman niet.

Na rust bleef Harmen de Boer achter in de kleedkamer, en was Teun Hakvoort zijn vervanger in de punt van de aanval. Urk probeerde met iets meer opportunisme de aanval te zoeken, maar het was Staphorst dat in eerste instantie de beste kansen kreeg. Gelukkig voor Urk leverde dat geen doelpunten op. Halverwege de tweede helft drukte Urk de thuisploeg steeds verder terug op eigen helft, maar het moest op de hoede blijven voor de razendsnelle omschakeling van de thuisploeg. De laatste tien minuten speelde Urk alles of niets, door achterin één op één te spelen. Vijf minuten voor tijd leek de wedstrijd te zijn beslist, toen Klaas Kramer een rode kaart kreeg van scheidsrechter Ritmeester, omdat hij in de ogen van de leidsman een doorgebroken speler van de thuisploeg ten val had gebracht. Volgens vriend en vijand een veel te zware straf. Urk gaf zich echter niet gewonnen, en ging de laatste minuten volop in de aanval om toch nog de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Die gelijkmaker viel echter niet, al vond heel Urk, dat het een strafschop had moeten krijgen toen er een overtreding zou zijn gemaakt op Teun Hakvoort. Scheidsrechter Ritmeester liet echter doorspelen.

Geen punten dus voor Urk, dat nu volgende week zaterdag, als de thuiswedstrijd op het programma staat tegen Excelsior'31, mag proberen de eerste punten in de Hoofdklasse B binnen te sprokkelen. Klaas Kramer zal deze wedstrijd moeten toekijken vanwege een schorsing.

Opstelling: Cornelis Koffeman, Maarten Dijkhuizen (78. Marinus Snoek), Gert Jan Nagel, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Bennie Dunnink, Jan van Slooten, Lucas Nagel, Hessel Snoek, Harmen de Boer (46. Teun Hakvoort), Riekelt Nentjes (68. Jelle de Boer)

Agenda

woensdag 22 nov 2017 - 19:30 uur
Algemen Leden Vergadering
zaterdag 25 nov 2017 - 14:30 uur
sdc Putten - Urk 1
vrijdag 01 dec 2017 - 08:00 uur
Oud Papier lopen
zaterdag 02 dec 2017 - 15:00 uur
Urk 1 - AZSV
dinsdag 05 dec 2017 - 19:00 uur
Vergadering Senioren commissie

Twitter

SV Urk TV


Sv Urk - HZVV

URK1- SPARTA NIJKERK