SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Urk-Excelsior'31

Zaterdag staat voor Urk de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Tegenstander is Excelsior'31 uit Rijssen.

De bezoekers zijn goed aan het seizoen in de Hoofdklasse B begonnen, tenminste als je kijkt naar het resultaat. Op het eigen sportpark De Koerbelt werd met 4-3 gewonnen van nieuwkomer SDV Barneveld. De eerste drie punten zijn dus binnen voor de ploeg van trainer Peter Wesselink, alleen was hij niet tevreden over de manier waarop er, vooral in de eerste helft, werd gespeeld door zijn ploeg. Met name op het middenveld en in de verdediging werden heel veel steken laten vallen, met drie tegendoelpunten tot gevolg.
De ambitieuze Hoofdklasser uit Rijssen zal dit seizoen opnieuw proberen de stap te maken naar de derde Divisie. Ook vorig seizoen was die ambitie duidelijk aanwezig, maar presteerde de ploeg vooral na de winterstop te wisselvallig om voor promotie in aanmerking te komen.

Urk moest vorige week in de uitwedstrijd tegen Staphorst, genoegen nemen met een 1-0 nederlaag, daar waar toch wel gehoopt was op minimaal een punt. Zaterdagmiddag mag de ploeg van trainer Lucas Hoekman op eigen veld proberen de eerste driepunter binnen te halen. Dat zal niet gemakkelijk worden, maar onmogelijk is het ook niet. Vorig seizoen werd op eigen veld met 0-1 verloren, en het jaar daarvoor leverde de thuiswedstrijd veel spektakel op, en een 3-3 gelijkspel. Ook de wwedstrijd vorig seizoen in Rijssen zullen de Urker spelers nog vers in het geheugen hebben staan. Pas in de allerlaatste minuut wist Excelsior'31 toen de gelijkmaker (3-3) op het scorebord te schieten uit een toegekende strafschop.

Urk wil dit seizoen wat meer naar boven kijken. Twee seizoen geleden werd het vege lijf gered naar PD-wedstrijden, terwijl vorig seizoen op de laatste wedstrijddag een keurige negende plaats het resultaat was. Doelstelling is nu, om wat eerder verlost te zijn van de degradatiestrijd en om een mooie plek in de middenmoot te veroveren.

Een driepunter tegen Excelsior'31, zal na de nederlaag van vorige week, een mooie opsteker zijn voor de Urker spelers, zo aan het begin van een lang seizoen in de Hoofdklasse B.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Henshuijs, die assistentie krijgt van de heren Overwijk en Van Eerde. De aanvangstijd is 15.00 uur.

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST