SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Eerste overwinning voor Urk een feit.

Een geweldige eerste helft tegen Excelsior'31, heeft Urk zaterdag een thuisoverwinning opgeleverd van 2-1. Twee doelpunten vlak voor rust zetten Urk op een comfortabele 2-0 voorsprong bij rust. Na rust een aandringend Excelsior'31, dat echter niet verder kwam dan de aansluitingstreffer.

Het was bloedheet op sportpark De Vormt bij aanvang van de wedstrijd tussen Urk en Excelsior'31, maar daar leken alleen de spelers van de bezoekers uit Rijssen last van te hebben. Vanaf de allereerste minuut lag het initiatief bij Urk, dat de bezoekers niet in het spel liet komen. Er werd vroeg druk gezet op de verdediging van Excelsior'31, die daar voetballend niet onderuit wisten te komen, en heel vaak gedwongen werd de lange bal te hanteren. Urk daarentegen kreeg alle ruimte bij balbezit, omdat de ploeg van trainer Peter Wesselink zich terug liet zakken op eigen helft. De beste en meeste kansen in de eerste helft waren dan ook voor Urk, dat echter pas vlak voor rust wist toe te slaan. Dat gebeurde dan wel gelijk twee keer binnen een paar minuten. Eerst was het Lucas Nagel die de buitenspelval ontweek, en alleen voor de doelman geen fout maakte, en twee minuten later was het Riekelt Nentjes, die de bal beheerst binnenschoot.

Na rust lag het initiatief bij Excelsior'31, dat op jacht ging naar de aansluitingstreffer. De gasten waren dreigender, maar kwamen het eerte kwartier niet tot echte doelkansen. Toch lag na een kleine twintig minuten wel de aansluitingstreffer achter Cornelis Koffeman. Het was Dylan Vosskuhler die de 2-1 weet binnen te schieten, als Urk de bal niet uit de zestienmeter weet te krijgen. Excelsior'31 heeft daarna dus nog tijd genoeg om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het weet slechts sporadisch gevaarlijk te worden, en dat is dan meestal uit dode spelmomenten. De spelers van Urk verdedigen de voorsprong verbeten, en krijgen op het eind van de wedstrijd nog mogelijkheden om die voorsprong uit te breiden. Het bleef echter bij een volkomen verdiende 2-1 overwinning voor Urk, dat daarmee de eerste punten van het seizoen kon bijschrijven.

Agenda

zaterdag 25 nov 2017 - 14:30 uur
sdc Putten - Urk 1
vrijdag 01 dec 2017 - 08:00 uur
Oud Papier lopen
zaterdag 02 dec 2017 - 15:00 uur
Urk 1 - AZSV
dinsdag 05 dec 2017 - 19:00 uur
Vergadering Senioren commissie
zaterdag 09 dec 2017 - 14:30 uur
Huizen - Urk 1

Twitter

SV Urk TV


Sv Urk - HZVV

URK1- SPARTA NIJKERK