SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Punt voor Urk tegen SDC Putten

In een wedstrijd met twee gezichten, heeft Urk een punt uit het vuur gesleept in de uitwedstrijd tegen SDC Putten. De gastheren kwamen vlak voor rust op voorsprong, maar het was Riekelt Nentjes, die tien minuten voor tijd de stand in evenwicht wist te brengen. Domper voor Urk was de zware blessure die Harmen de Boer opliep. Hij brak vlak voor tijd zijn linker onderarm.

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen hanteerden dezelfde strijdwijze, en dat leverde in eerste instantie een aantal gevaarlijke momenten op voor het doel van SDC Putten. Na twintig minuten spelen leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar het kopdoelpunt werd op advies van de assistent-grensrechter afgekeurd door scheidsrechter Vredevoogd. SDC Putten rook echter bloed, en trok de teugels strakker aan. De spelers van Urk grossierden in slordigheden, waardoor de thuisclub steeds meer de druk kon opvoeren. Vlak voor rust resulteerde dat in een strafschop, die koel werd benut door Justin van Groen.

Trainer Lucas Hoekman voerde in de rust een aantal wijzigingen door, maar daar leek in het begin van de tweede helft nog niet veel van terecht te komen. Urk kwam zelfs heel goed weg, toen Joost Heerschop namens de thuisclub op de paal schoot. Toch was het laatste half uur volledig voor Urk. SDC Putten werd steeds verder achteruit gedrukt, alleen leverde dat niet veel scoringsmogelijkheden op. Pas tien minuten voor tijd kwam Urk op gelijke hoogte. Een vrije trap van Riekelt Nentjes zeilde zonder dat hij werd aangeraakt, in de verre hoek, buiten bereik van de doelman van SDC Putten. Vlak daarna moest Urk verder met tien man (er was al drie keer gewisseld) toen Harmen de Boer een zware armblessure opliep. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit, dat zijn linker onderarm is gebroken. Urk wist echter stand te houden, en hield derhalve een punt over aan het bezoek in Putten.

Opstelling: Cornelis Koffeman, Maarten Dijkhuizen, Bennie Dunnink, Gert Jan Nagel, Riekelt Jan Brands, Marinus Snoek (46. Gerrit Tol), Jan van Slooten (83. Klaas Kramer), Lucas Nagel, Hessel Snoek (61. Teun Hakvoort), Harmen de Boer, Riekelt Nentjes

Agenda

vrijdag 19 okt 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 20 okt 2018 - 14:30 uur
Excelsior'31 - Urk 1
maandag 22 okt 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 27 okt 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - Flevo Boys
maandag 29 okt 2018 - 19:30 uur
PR&M Overleg

SV Urk TV


SV URK - BERKUM 13-10-2018

SVU - Deto