SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk en Genemuiden delen de punten

In een boeiend voetbalgevecht, hebben Urk en Genemuiden zaterdag de punten gedeeld. Urk kwam vlak voor rust op een verdiende voorsprong door een doelpunt van Gerrit Tol, maar vlak voor tijd werd de stand gelijkgetrokken door een benutte strafschop van Omar Kavak namens Genemuiden.

Urk pakte op een goed gevuld sportpark "de Vormt" vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Roeleveld, het initiatief. Genemuiden werd direct onder druk gezet, waar de ploeg van trainer Jan van Raalte zich niet onderuit wist te voetballen. Het leverde Urk een overwicht op, en een aantal kansen, maar gescoord werd er niet. Genemuiden kwam tot slechts één kopkans voor Danny Menting, maar daar miste de juiste richting. Het wachten was op een Urker voorsprong, en die kwam er uiteindelijk ook op een psychologisch mooi moment. Vlak voor rust werd Teun Hakvoort aan de rechterkant weggestuurd. Diens voorzet werd gecontroleerd door Riekelt Nentjes, die de bal teruglegde op Gerrit Tol, die beheerst wist binnen te schieten.


Genemuiden voerde in de rust twee wissels door, in de jacht op de gelijkmaker. Daar kwam in het eerste gedeelte van de tweede helft nog niet veel van terecht. Urk bleef vrij gemakkelijk overeind en gaf de aanvallers van Genemuiden geen ruimte om gevaarlijk te worden. Ook de ploeg van trainer Lucas Hoekman kon geen echt gevaar stichten. Halverwege de tweede helft kwam het initiatief meer en meer bij Genemuiden te liggen. De strijd werd ook wat grimmiger na een aantal pittige overtredingen van beide kanten. Urk kreeg steeds meer moeite om het speelveld compact te houden, maar het had in Cornelis Koffeman een doelman die niet te passeren leek. De Urker sluitpost wist met een aantal formidabele reddingen de Genemuider aanvallers van scoren af te houden. Acht minuten voor tijd moest hij echter toch capituleren. Scheidsrechter Roeleveld zag in een duikelpartij van Omar Kavak een overtreding van een urker verdediger, en wees naar de stip. Het was Omar Kavak die de gelijkmaker op het scorebord wist te schieten. Beide ploegen probeerden in de slotfase nog wel voor de volle winst te gaan, maar er werd niet meer gescoord, zodat de eerste derby van dit seizoen eindigde in een gelijkspel.