SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Mooie overwinning van Urk op NSC Nijkerk

Urk heeft zaterdag de eerste uitoverwinning behaald van dit seizoen. In Nijkerk werd NSC met 0-2 verslagen. Voor rust waren de beste kansen al voor Urk, maar werd er niet gescoord. Na rust waren het Teun Hakvoort en Hessel Snoek die wisten te scoren. Riekelt Jan Brands miste in de slotfase nog een strafschop.

Het eerste kwartier van de wedstrijd had Urk het moeilijk met de speelwijze van de thuisploeg, die fel de duels aanging, en daarmee een veldoverwicht had, maar ondanks dat niet echt gevaarlijk werd. Tegenvaller voor Urk was wel het geblesseerd uitvallen van Lucas Nagel, die al na vijf minuten naar de kant moest met hamstringklachten. Hij werd vervangen door Hessel Snoek. Naarmate de eerste helft vorderde, nam Urk meer en meer het heft in handen. Na een klein half uur was de eerste goede mogelijkheid dan ook voor Urk. Een slecht weggekopte bal, werd door Jan van Slooten keihard ingeschoten, maar doelman Ter Mate wist met een prachtige reflex redding te brengen. De doelman van NSC bleef ook overeind, toen hij Hessel Snoek alleen op zich af zag komen. Diezelfde Hessel Snoek, zag ook nog een kopbal net langs de verkeerde kant van de paal vliegen.


Na rust veranderde het spelbeeld van voor de pauze niet. Urk was de bovenliggende partij, en wist na tien minuten verdiend op voorsprong te komen. Een corner van Marinus Snoek werd volledig vrijstaand binnengekopt door Teun Hakvoort. Urk kreeg het daarna even moeilijk, omdat het zich iets te ver achteruit liet drukken door NSC, dat met opportunistisch voetbal probeerde zo snel mogelijk op gelijke hoogte te komen. Na een half uur spelen wist Urk goed te profiteren van de ruimte die NSC meer en meer moest weggeven. Na een slimme doorspeelbal van Gerrit Tol, kon Hessel Snoek alleen op de doelman van NSC afgaan. De aanvaller bleef oog in oog met de sluitpost rustig, en zette Urk op een comfortabele 0-2 voorsprong. Niet lang daarna kreeg Urk een strafschop nadat Riekelt Jan Brands werd vastgehouden. De linkerverdediger nam de elfmetertrap zelf, maar zag zijn inzet via de lat over het doel verdwijnen. De overwinning kwam in de slotfase echter geen moment meer in gevaar, zodat Urk drie hele mooie punten kon toevoegen aan het totaal, met voorlopig een keurige zevende positie op de ranglijst van de Hoofdklasse B.

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST