SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Urk-Oranje Nassau

Zaterdag staat de 29e ontmoeting op het programma tussen Urk en Oranje Nassau. De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoeten, was tijdens het seizoen 2013-2014 in de 1e Klasse E. De wedstrijd in Groningen eindigde in een 2-2 gelijkspel, terwijl de wedstrijd op Urk met 2-1 werd gewonnen door de thuisploeg.

Oranje Nassau kende een moeizame start in de Hoofdklasse B. De eerste drie wedstrijden werden met ruime cijfers verloren van SDC Putten, Genemuiden en Apeldoorn. Twee weken geleden werd de thuiswedstrijd tegen Flevo Boys echter gewonnen, en ook vorige week werd de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk in winst omgezet, zodat de ploeg met zes punten uit vijf duels, op een verdienstelijke elfde plaats van de ranglijst staat. De ploeg van trainer Patrick Zwart zal er dus alles aan gelegen zijn, om zaterdag voor de derde keer op rij als overwinnaar van het veld te stappen.

Urk wist vorige week de uitwedstrijd tegen NSC Nijkerk met 0-2 te winnen. Na rust zorgden Teun Hakvoort en Hessel Snoek voor de doelpuntenproductie. Door deze overwinning, staat de ploeg van trainer Lucas Hoekman nu op een mooie zevende plaats van de ranglijst, en de spelers zullen er alles voor doen om zaterdag drie punten aan het totaal toe te voegen, en zodoende de plaats in het linkerrijtje te verstevigen. Dat zal moeten gebeuren zonder de inbreng van Harmen de Boer die nog hersteld van zijn armbreuk, en ook zonder Lucas Nagel, die kampt met een vervelende hamstringblessure.


De wedstrijd op sportpark "De Vormt" staat onder leiding van scheidsrechter Beltman, en begint om 15.00 uur.