SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk en Oranje Nassau spelen gelijk

Na afloop van de wedstrijd tegen Oranje Nassau, was het de vraag of de teleurstelling over de puntendeling overheerste, of de tevredenheid dat een gehavend Urk uiteindelijk genoegen moest nemen met een punt. Voor Pieter Brands kon de middag niet meer stuk, want als debutant wist hij gelijk te scoren.

Het eerste half uur speelde Urk heel erg sterk. Tegenstander Oranje Nassau werd met snel combinatievoetbal achteruit gedrongen, en al na acht minuten had de ploeg uit Groningen alle geluk van de wereld, toen het binnen luttele seconden twee keer een bal van de lijn moest halen. Vijf minuten later wist Urk toch op voorsprong te komen, toen Hessel Snoek een niet te missen kans gaf aan Jelle de Boer. De spits faalde niet, en schoot de 1-0 op het scorebord. Urk bleef goed voetballen, en zocht nadrukkelijk naar een grotere voorsprong, maar het zag diverse mogelijkheden op niets uitlopen. Pas na een half uur spelen, viel de eerst serieuze kans voor Oranje Nassau te noteren. De ploeg van trainer Patrick Zwart kwam wel wat beter in de wedstrijd, en vlak voor rust wist Oranje Nassau op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap kon met moeite worden gekeerd door doelman Cornelis Koffeman, maar de rebound was een prooi voor Thijs Gerlofs, zodat beide ploegen met een 1-1 stand de rust in gingen.

Trainer Lucas Hoekman van Urk moest in de rust de geblesseerd geraakte Riekelt Nentjes wisselen, waardoor Pieter Brands zijn debuut mocht maken. Een debuut dat hij wist op te luisteren met een doelpunt. Na twintig minuten in de tweede helft, kon hij een voorzet van Riekelt Jan Brands geheel vrijstaand achter doelman Stralendorff koppen. Lang kon Urk echter niet genieten van deze nieuwe voorsprong, want vijf minuten later was de stand alweer gelijk. Niels Stenekes verscheen plotseling alleen voor Cornelis Koffeman, en bleef uiterst koel, door de bal in de verre hoek te schieten. De tweede helft was veel meer gelijkopgaand, dan het eerste bedrijf. De Groningers deden er fysiek een flink schepje bovenop, maar lieten zien dat ze ook gewoon goed kunnen voetballen. Het laatste gedeelte van de wedstrijd deden beide ploegen nog verwoede pogingen om een overwinning uit het vuur te slepen, maar doelpunten werden niet meer gemaakt.


Na afloop overheerste bij beide trainers het gevoel, dat er wellicht meer in had gezeten dan een gelijkspel, maar konden beide heel goed leven met de puntendeling.

Agenda

dinsdag 11 dec 2018 - 19:30 uur
BCU wijnproeverij
donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST