SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing ACV-Urk

Een ouderwetse klassieker, zo wordt de wedstrijd die aanstaande zaterdag op het programma staat, genoemd op de website van de gastheren. Wij gaan graag mee in de typering van de wedstrijd tussen ACV en Urk. Naast de wedstrijden die Urk speelt tegen Genemuiden en Flevo Boys, is ook de wedstrijd tegen ACV de benaming "klassieker" waard. Liefst tweeenveertig (42) keer eerder, kwamen beide ploegen elkaar tegen in kompetitieverband. Dat beide elftallen aan elkaar gewaagd zijn of waren, bewijzen de cijfers wel. 14 keer winst, 14 keer gelijk en..... 14 keer verlies. Alleen het doelsaldo spreekt in het voordeel van ACV, dat 71 keer scoorde, terwijl Urk het met vier doelpunten minder moet doen.

ACV verloor vorige week de uitwedstrijd tegen Excelsior'31 met 3-2. De Assenaren wisten terug te komen van een 2-0 achterstand, maar moesten in de slotfase toch nog een doelpunt incasseren. Ondanks de nederlaag staat de ploeg van trainer Fred de Boer op een gedeelde eerste plaats, samen met Staphorst en DOVO, alleen moet het deze ploegen op basis van doelsaldo boven zich dulden.

Urk speelde vorige week met 2-2 gelijk in de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau. Op basis van de eerste helft, zou een overwinning verdiend zijn geweest, maar de ploeg van trainer Lucas Hoekman vergat om de trekker meer dan één keer over te halen, zodat Oranje Nassau in de wedstrijd bleef, en uiteindelijk met een gelijkspel de terugreis naar Groningen kon maken. Urk staat, ondanks dit gelijke spel, op een keurige zevende plaats.

De laatste thuisoverwinning van ACV op Urk dateert van 2006. Zal Urk er opnieuw in slagen de thuisploeg van de overwinning af te houden, en zelf wellicht met de drie punten aan de haal gaan? De laatste drie wedstrijden in Assen, wist Urk telkens drie keer te scoren. Wie weet kan dat zaterdag opnieuw gebeuren.

De wedstrijd op sportpark "Het Stadsbroek" in Assen begint om 14.30 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter Van Kraaij.

Agenda

vrijdag 19 okt 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 20 okt 2018 - 14:30 uur
Excelsior'31 - Urk 1
maandag 22 okt 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 27 okt 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - Flevo Boys
maandag 29 okt 2018 - 19:30 uur
PR&M Overleg

SV Urk TV


SV URK - BERKUM 13-10-2018

SVU - Deto