SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk toont veerkracht tegen ACV

Bijna de hele tweede helft met tien man spelen, tot vlak voor tijd met 3-1 achterstaan, en in de ultieme slotfase toch nog een gelijkspel uit het vuur slepen. Urk deed het in de uitwedstrijd tegen ACV. Jelle de Boer was de gevierde man, door twee keer te scoren in de laatste minuten.

Tijdens de eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Jelle de Boer had al na vier minuten de openingstreffer op zijn schoen, maar zijn schot eindigde op de paal. Niet veel later moest Cornelis Koffeman zijn kwaliteiten tonen op een schot van Saber Hendriks. Voor het overige gebeurde er niet al te veel voor beide doelen. De verdediging van zowel ACV als Urk gaf weinig ruimte weg aan de aanvallers van de tegenpartij, zodat de meeste gevaarlijke momenten ontstonden uit spelhervattingen. Vla voor rust kwam ACV uit een spelhervatting op voorsprong. Het was Guus de Vries die met een keiharde kopstoot doelman Cornelis Koffeman kansloos liet.

De meeste toeschouwers zaten nog niet op hun plaats voor de tweede helft, toen ACV een strafschop kreeg. Maarten Dijkhuizen verslikte zich in een diepe bal, en wist niets anders te doen dan zijn tegenstander Willem de Jong ten val te brengen. Het leverde Maarten Dijkhuizen zijn tweede gele kaart op, en dus rood, zodat Urk de hele tweede helft met tien man verder moest. De strafschop werd benut door diezelfde Willem de Jong, zodat Urk tegen een 2-0 achterstand aankeek. Tien minuten later lag de bal aan de andere kant op de strafschopstip, toen Hessel Snoek binnen de zestienmeter werd gevloerd. Het was Riekelt Jan Brands, die de achterstand terug wist te brengen tot 2-1. Nog geen twee minuten later was de marge echter al weer twee, toen Thomas Metzemaekers een mooie aanval van ACV wist af te ronden. Urk had het een kwartier moeilijk. De organisatie was niet optimaal, maar naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Urk steeds meer vat op de wedstrijd, ook omdat ACV weigerde te profiteren van de overtalsituatie. Toch leek de ploeg van trainer Lucas Hoekman met een nederlaag genoegen te moeten nemen, tot in de allerlaatste minuut van de officiele speeltijd, Jelle de Boer op de juiste plek stond om een mislukt schot van Jan van Slooten tot doelpunt te promoveren. Urk geloofde er weer in, en ACV kroop angstig naar achteren. Drie minuten in blessuretijd viel toch nog de gelijkmaker. Uit een afgeslagen corner, kwam de bal terecht bij Hessel Snoek, die een snoeiharde voorzet afleverde, die via de borst van Jelle de Boer in het doel achter doelman Wormmeester belande. Het leverde prachtige vreugdetaferelen op bij iedereen die Urk een warm hart toedraagt. Niet veel later was daar het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter van Kraaij. Urk vierde het gelijkspel als een overwinning, terwijl de spelers van ACV telleurgesteld afdropen.

 

 

Media

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST