SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Urk-SDV Barneveld

Urk mag het zaterdagmiddag op eigen veld opnemen tegen SDV Barneveld. Het elftal van trainer Hans van Arum beleeft een moeizame start in de Hoofdklasse B. Vijf nederlagen, één gelijkspel en één overwinning, is de oogst na zeven wedstrijden. De Barnevelders staan hierdoor op de vijftiende plaats van de ranglijst. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld met 2-3 verloren van DOVO, dat in de slotfase nog bijna een 0-3 voorsprong uit handen liet glippen. De enige wedstrijd die dik werd verloren was de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk, die een 0-5 nederlaag opleverde. De enige overwinning tot nu toe was op 10 september, toen er met 2-0 werd gewonnen van NSC Nijkerk.

Urk leek afgelopen zaterdag tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan te lopen. Vlak voor tijd stond het elftal van trainer Lucas Hoekman met 3-1 achter tegen ACV, en speelde het al bijna de hele tweede helft met tien man. De ploeg toonde echter over heel veel veerkracht te beschikken, door in de ultieme slotfase toch nog twee keer te scoren, en zodoende een gelijkspel uit het vuur te slepen. Door dit gelijke spel, staat Urk nog steeds op de zevende plaats van de ranglijst, met maar een paar punten achterstand op de plaatsen vijf en zes.

De laatste keren dat beide ploegen elkaar in kompetitieverband tegen kwamen, dateert alweer van een flinke tijd geleden. Tijdens het seizoen 2009-2010 eindigde de wedstrijd op Urk in een 1-1 gelijkspel, terwijl een paar maanden later de wedstrijd in Barneveld eindigde in een 1-0 overwinning voor de thuisclub. Vooral de wedstrijd op Urk deed de gemoederen hoog oplopen. Urk eindigde die wedstrijd met slechts negen spelers, maar wist ook toen in de laatste minuut alsnog een doelpunt te maken.

Beide ploegen zullen zaterdagmiddag zeker voor de volle winst gaan. SDV Barneveld kan bij een overwinning weer aansluiten bij de onderkant van de middenmoot, terwijl Urk bij een overwinning naar boven kan blijven kijken, wat met de wedstrijd tegen Flevo Boys in het verschiet, die volgende week zaterdag op het programma staat, zal zorgen voor nog meer positieve energie.

De wedstrijd op sportpark "De Vormt" begint zaterdag om 15.00 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter Gils.

Agenda

donderdag 21 feb 2019
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
zaterdag 23 feb 2019 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 23 feb 2019 - 15:00 uur
Urk1-HZVV (Beker)
vrijdag 01 mrt 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 04 mrt 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg

SV Urk TV


SV Urk - Excelsior ‘31

SV Urk - Duno