SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk eenvoudig voorbij SDV Barneveld

Op eigen veld heeft Urk zaterdag vrij eenvoudig afgerekend met SDV Barneveld. Na een 1-0 voorsprong bij rust, wist Urk in de tweede helft, na een snelle rode kaart voor een speler van de bezoekers, de score uit te bouwen naar 3-0. Door deze overwinning is Urk gestegen naar de zesde plaats op de ranglijst.

Het eerste half uur van de wedstrijd was het alles Urk wat de klok sloeg. De gasten uit Barneveld kwamen amper op de helft van Urk, en als ze daar al waren, waren ze de bal heel snel weer kwijt aan de ijzersterke verdediging van Urk. Het was typerend voor het spel van SDV Barneveld, dat ze pas na ruim dertig minuten tot het eerste serieuze schot op het doel van Urk wisten te komen. Het was ook zo'n beetje het enige wapenfeit van de Barnevelders gedurende de gehele wedstrijd. Urk stond toen al lang en breed op voorsprong. Na zeven minuten was het Riekelt Jan Brands die een vrije trap van Marinus Snoek met zijn hoofd wist te schampen, waardoor doelman van Binsbergen op slag kansloos was. Urk hield na deze vroege voorsprong de druk stevig op de ketel, maar het vergat de kansen die het kreeg te verzilveren. Zo stond er bij het rustsignaal van scheidsrechter Gils een magere 1-0 voorsprong op het scorebord.

Het na afloop meest besproken moment van de wedstrijd, was na vier minuten in de tweede helft. Remco Speelziek hield Jelle de Boer vast, die volgens scheidsrechter Gils een vrije doorgang had naar het doel van SDV Barneveld. De verdediger kreeg dan ook de rode kaart van de leidsman, een straf door velen als te zwaar werd aangemerkt. Voor de spelers van Urk het sein om er nog maar een schepje bovenop te doen, om de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen. De ploeg van trainer Lucas Hoekman had duidelijk geleerd van de wedstrijd van vorige week tegen ACV, toen de Assenaren te snel dachten de wedstrijd te hebben beslist, maar in de slotfase alsnog het deksel op de neus kregen. Na tien minuten spelen in het tweede bedrijf, was het opnieuw Riekelt Jan Brands die met het hoofd wist te scoren. Urk hield ook na het tweede doelpunt de voet flink op het gas. Het doel van SDV Barneveld lag voortdurend onder vuur, maar de paal en lat stonden vier keer een doelpunt van Urk in de weg. Een kwartier voor tijd viel toch het derde doelpunt, toen Niels Vlugt een voorzet van Riekelt Jan Brands ongelukkig achter zijn eigen doelman werkte. Het laatste kwartier werd de wedstrijd door Urk gecontroleerd uitgespeeld. Blessurevrij blijven en geen kaarten halen was het devies met het oog op de derby van volgende week tegen Flevo Boys.

Agenda

zaterdag 23 feb 2019 - 08:00 uur
Jannie de Jong jarig!
zaterdag 23 feb 2019 - 15:00 uur
Urk1-HZVV (Beker)
vrijdag 01 mrt 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
maandag 04 mrt 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg
maandag 04 mrt 2019 - 19:00 19:30 uur
Aanmeldmoment nieuwe leden

SV Urk TV

Urk - Eemdijk


SV Urk - Excelsior ‘31

SV Urk - Duno