SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Urk-Flevo Boys

Aanstaande zaterdag staat hij weer op het programma. Urk-Flevo Boys, de Derby, de Klassieker van Flevoland. Voor de drieenveertigste keer staan beide elftallen tegenover elkaar in de mooiste, belangrijkste en meest beladen wedstrijd van het jaar.


Voor de gasten uit Emmeloord verloopt de start van de kompetitie in de Hoofdklasse B nogal moeizaam. Twee overwinningen, een gelijkspel en vijf nederlagen, het is niet wat we de laatste jaren gewend zijn van Flevo Boys. Wellicht dat de vele spelersmutaties oorzaak zijn van het mindere presteren. Een dertiende plaats op de ranglijst na acht wedstrijden en slechts zeven punten, ze hadden zeker een betere start verwacht in Emmeloord.

Bij Urk gaat het op dit moment misschien wel boven verwachting. Na de 3-0 overwinning tegen SDV Barneveld van vorige week, is de ploeg van trainer Lucas Hoekman gestegen naar de zesde plaats, en is de achterstand op de vierde en vijfde plek slechts een schamel puntje. De spelers van Urk weten echter ook, dat een aantal nederlagen zo maar weer betekend, dat de onderste plaatsen heel snel in zicht komen.

De onderlinge resultaten tussen Urk en Flevo Boys, zijn (bijna) geheel in balans. Beide ploegen wisten veertien keer te winnen en verrtien keer rolde er een gelijkspel uit de bus bij de onderlinge wedstrijden. Alleen het doelsaldo (70-67) is iets in het voordeel van Urk. Beide elftallen zijn dus volledig aan elkaar gewaagd, en dat zaterdag ook zo zijn. Dan doet de stand op de ranglijst er even niet toe.

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van de ervaren leidsman Tim de Gast, die zal worden geassisteerd door de heren Steeg en Bronts. Zij mogen samen de Derby, die begint om 15.00 uur, in goede banen leiden.

Agenda

donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST