SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Oppermachtig Urk wint Polderderby

De eerste Fish-Potato derby van dit seizoen is gewonnen door SV Urk. Op Sportpark de Vormt waren de Urkers oppermachtig en won men met 2-0 van de Emmeloorders. Door deze overwinning stijgt SV Urk naar plek vijf in de Hoofdklasse B. Vooraf werden de Urkers bestempeld als favoriet voor deze derby. De selectie van trainer Lucas Hoekman was immers bezig aan een sterke serie en stonden op een mooie zesde plek. De bezoekers uit Emmeloord daarentegen zijn nog altijd zoekende naar de juiste vorm en bivakkeerden net onderin de middenmoot van de Hoofdklasse B. Er stond dus de nodige druk op de thuisploeg, want het Urker-publiek nam met minder als een overwinning geen genoegen.


Door: Hendrik Brands

In de openingsfase kwamen beide ploegen fel uit de startblokken. De thuisploeg was in de beginfase rommelig in balbezit, en probeerde het doel van Flevo Boys-doelman Rodney Rosink op te zoeken. Toch waren de eerste kansjes voor de bezoekers uit Emmeloord. Een gevaarlijke vrije trap van Tjeerd Korf zorgde voor de nodige dreiging. Niet veel later dook William de Boer enkele malen gevaarlijk op voor SV Urk-doelman Cornelis Koffeman, maar verdediger Klaas Kramer kon ternauwernood voorkomen dat ‘De Pip’ Flevo Boys op voorsprong schoot.

Kansenfestijn
Maar toen de eerste tien minuten verstreken waren kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. In de elfde minuut was het spits Jelle de Boer die de 1-0 leek binnen te schieten, maar de bal ging via de rechter en linker paal niet in het doel. Een waarschuwing voor Flevo Boys, wat de gehele wedstrijd achterin onzeker was. Toch kwamen de Emmeloorders er niet meer aan te pas in de eerste helft. Via Marinus Snoek en opnieuw Jelle Boer was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. Een kopbal van Hessel Snoek kon ternauwernood van de lijn gehaald worden door Lars Klijnstra, terwijl middenvelder Marinus Snoek enkele centimeters over het doel van keeper Rosink schoot. Na een boeiende openingsfase, waarin de Urkers zichzelf vergaten te belonen, maakten beide ploegen er fysiek een zware wedstrijd van. Enige tijd gebeurde er niets, totdat vlak voor rust Gerrit Tol de Urkers op voorsprong had moeten schieten. Via Hessel Snoek kreeg de Urker-aanvaller de bal aangespeeld, maar in kansrijke positie faalde hij één op één met doelman Rosink.

Beloning
In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd gebleven. Waar de thuisploeg probeerde te voetballen, ging Flevo Boys loeren op de counter, gokkend op de snelheid van Tjeerd Korf en William de Boer. Maar in het tweede bedrijf kwamen de Emmeloorders er wederom niet aan te pas. De Urker-verdediging stond haar mannetje, en ook doelman Cornelis Koffeman was goed bij de les, wanneer de bezoekers dreigden gevaarlijk te worden. Halverwege de tweede helft kwam alsnog de beloning voor SV Urk. Het was spits Jelle de Boer die zorgde voor de 1-0 voorsprong. Bij het maken van het doelpunt raakte de Urker-aanvaller geblesseerd en werd hij vervangen door Teun Hakvoort. Deze bevrijdende treffer zorgde ervoor dat de thuisploeg verder het gaspedaal indrukte. De Urkers kregen enkele kansjes en men de bleef voortdurend loeren op een tweede treffer. In de 82e minuut kwam SV Urk op een 2-0 voorsprong. Het was Gerrit Tol die zichzelf vrijspeelde aan de rechterkant. Zijn voorzet op maat werd binnengeschoten door invaller Teun Hakvoort. Met deze riante voorsprong op zak kon de thuisploeg gas terugnemen. Urk speelde de laatste minuten rustig uit, en boekte hiermee een uiterst mooie overwinning op Flevo Boys

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST