SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk zonder problemen door in de beker

Urk is zaterdagmiddag, zonder al te veel moeite, doorgedrongen tot de volgende ronde van de districtsbeker. In Steenwijk werd de zondagderdeklasser met de gelijknamige naam, met 0-7 verslagen.

De thuisploeg was met de beste bedoelingen aan de wedstrijd begonnen, maar keek al na drie minuten tegen een achterstand aan, toen Riekelt Jan Brands met een prachtig afstandsschot, de doelman van Steenwijk totaal verraste. Urk controleerde de wedstrijd, en liet de bal rustig rondgaan, op zoek naar een opening in de Steenwijker verdediging. De beide flanken werd veelvuldig gezocht, en dat leverde ook diverse mogelijkheden op. Het duurde echter ruim twintig minuten voor de score werd uitgebreid. Eerst was het Riekelt Nentjes die koeltjes wist te scoren, en niet veel later schoot Riekelt Jan Brands een vrije trap ineens over het muurtje in het doel achter doelman Baas van Steenwijk. In het verdere verloop van de eerste helft miste Urk nog een strafschop in de persoon van Hessel Snoek, en werd paal en lat geraakt. Vlak voor rust was het Teun Hakvoort die de vierde van de middag wist te maken voor Urk.

In de rust kwam Jelle de Boer in het veld, voor de lichtgeblesseerde Marinus Snoek. Ook in de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. Urk had de bal en Steenwijk kwam niet veel verder dan tegenhouden. Het enige gevaar van de Steenwijkers was te noteren in de 55e minuut, toen Lucas Visser gestrekt moest op een gevaarlijk schot van een aanvaller van Steenwijk. Niet veel later maakte Teun Hakvoort zijn tweede doelpunt van de middag. Na zeventig minuten een dubbele wissel bij Urk. Johan Loosman en Meindert van Slooten kwamen in het veld voor Maarten Dijkhuizen en Hessel Snoek. Het eerste balcontact van Johan Loosman leverde gelijk een doelpunt op voor Urk. Het slotakkoord was voor Gerrit Tol, die ook zijn doelpuntje meepikte, en zo de eindstand op 0-7 bepaalde.

Agenda

zaterdag 25 nov 2017 - 14:30 uur
sdc Putten - Urk 1
vrijdag 01 dec 2017 - 08:00 uur
Oud Papier lopen
zaterdag 02 dec 2017 - 15:00 uur
Urk 1 - AZSV
dinsdag 05 dec 2017 - 19:00 uur
Vergadering Senioren commissie
zaterdag 09 dec 2017 - 14:30 uur
Huizen - Urk 1

Twitter

SV Urk TV


Sv Urk - HZVV

URK1- SPARTA NIJKERK