SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing ASV Dronten-Urk

ASV Dronten is zaterdag de volgende tegenstander van Urk. In Dronten mogen de Urkers aantreden tegen het elftal van trainer Wim Kroes, dat na negen wedstrijden met één schamel punt, onder aan de ranglijst van de Hoofdklasse B staat.

Vorig seizoen speelde ASV Dronten in de 1e Klasse E, en wist het via PD-wedstrijden te promoveren naar de Hoofdklasse. Daar heeft de ploeg het heel erg moeilijk. Het ene punt, werd behaald tijdens de thuiswedstrijd tegen SDC Putten, toen een 0-2 achterstand werd weggewerkt en er uiteindelijk een eindstand van 2-2 op het scorebord stond. De laatste twee kompetitiewedstrijden werden met 5-1 verloren van respectievelijk AZSV en ACV. Afgelopen zaterdag werd wel de volgende ronde van de districtsbeker gehaald, door een 4-1 overwinning op het bezoekende Unicum uit Lelystad. De ploeg uit Dronten beschikt in de persoon van Jodi de Boer over een meer dan uitstekende en trefzekere spits. Liefst vijf van de elf tot nu toe gescoorde doelpunten in de Hoofdklasse B, staan op zijn naam. Ook in de bekerwedstrijd tegen Unicum nam de spits drie van de vier doelpunten voor zijn rekening.

Urk speelde afgelopen zaterdag voor de beker in Steenwijk, waar het totaal geen moeite had met de in de derde klasse spelende tegenstander. Na negentig minuten stond er een eindstand van 0-7 op het scorebord. Dat betekende al weer de negende officiele wedstrijd op rij, dat het elftal van trainer Lucas Hoekman ongeslagen wist te blijven. Na de 1-0 nederlaag in de seizoensouverture tegen Staphorst, werd er niet meer verloren, waardoor Urk nu op een prachtige vijfde plaats van de ranglijst staat in de Hoofdklasse B. Een positie die de spelers van Urk graag nog willen verbeteren, zeker omdat de achterstand op de nummers twee tot en met vier, maar één punt is. Om dat te bereiken telt zaterdag alleen een overwinning, maar ook ASV Dronten zal er zeker op gebrand zijn om de eerste overwinning van het seizoen te behalen.

De wedstrijd in Dronten begint om 14.30 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter Prooi, die geassisteerd zal worden door de heren Baas en Overwijk.

Agenda

donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST