SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Gemakkelijke middag in Dronten

Precies tien minuten duurde de hoop op een goed resultaat voor thuisploeg ASV Dronten. Doelpunten van Gerrit Tol en Hessel Snoek zorgden er echter voor, dat de ploeg van trainer Lucas Hoekman een betrekkelijk eenvoudige middag beleefde, en dat de gastheren opnieuw met lege handen achter bleven.

Veel toeschouwers waren nog niet binnen de poorten van het Dronter sportpark, toen Urk al op een comfortabele 0-2 voorsprong stond. Een prachtige crosspass van Maarten Dijkhuizen zette Gerrit Tol alleen voor doelman Jovan Tromp. De linkeraanvaller van Urk faalde oog in oog met de doelman niet, en schoof de bal in de verre hoek. Drie minuten later lag de bal opnieuw achter de doelman van de thuisploeg. Een mooie aanval over de linkerkant, werd door Hessel Snoek doeltreffend met het hoofd afgerond. Er waren toen welgeteld tien minuten gespeeld. Ook in het vervolg van de eerste helft, kreeg Urk nog voldoende mogelijkheden om de score uit te bouwen. Zo waren er goede kansen voor Riekelt Jan Brands en Gerrit Tol, maar de score werd niet verder uitgebreid. De thuisploeg kwam in de hele eerste helft niet verder dan twee vrije trappen, die echter niets opleverden.

De tweede helft liet een wat aggressiever ASV Dronten zien, maar de Urker verdediging bleef zonder al te veel moeite overeind. Slechts één keer had het daarbij de hulp van de buitenkant van de paal bij nodig, bij een schot van Henry Huijsmans, maar meer kansen werden er niet weggegeven aan de ploeg van trainer Wim Kroes. Urk nam het heft weer snel en stevig in handen, maar het duurde tot de zeventigste minuut, voordat de score werd uitgebouwd. Urk had daarvoor al diverse mogelijkheden laten liggen, voordat invaller Teun Hakvoort een voorzet van Riekelt Jan Brands met een simpele voetbeweging in het lege doel van ASV Dronten schoot. Vijf minuten voor tijd was het Jelle de Boer, die vanuit een moeilijke hoek, de bal snoeihard in het dak van het doel wist te schieten, en daarmee de 0-4 op het scorebord zette. Tijdens de laatste minuten van de wedstrijd had Urk de score nog verder kunnen laten opvoeren, maar de echte scherpte was logischer wijs niet meer aanwezig bij de Urker aanvallers.

De derde overwinning op rij in de Hoofdklasse B, heeft er voor gezorgd, dat Urk is gestegen naar een derde plaats op de ranglijst is gestegen, achter koploper ACV en het op de tweede plaats staande DOVO.

Agenda

vrijdag 19 okt 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 20 okt 2018 - 14:30 uur
Excelsior'31 - Urk 1
maandag 22 okt 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 27 okt 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - Flevo Boys
maandag 29 okt 2018 - 19:30 uur
PR&M Overleg

SV Urk TV


SV URK - BERKUM 13-10-2018

SVU - Deto