SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Nieuws uit The Box: sleutelbeheer

‘Mit Unkanger’ Het is binnen onze vereniging en veel gebruikte uitdrukking. Voormalig trainer Rolf de Boer maakte er zelfs de lijfspreuk van Urk 1 van. Teammanager Klaas Ras gebruikt het nog altijd als kop boven zijn maandelijkse column in ons clubblad.

Ik heb echter wel mijn twijfels of deze uitdrukking wel geldt voor de hele vereniging. Als iedereen achter deze uitdrukking zou staan, dan waren er veel meer vrijwilligershandjes beschikbaar binnen SV Urk. Handjes die op heel veel plekken hard nodig zijn. Wat denk je van handjes bij de onderhoudsploeg, kantine, het schoonmaken van de kleedkamers en de bestuur- en vergaderruimtes? Er zijn nog veel meer taken te bedenken.

Ik denk dat je ‘Mit Unkanger’ nog wel verder kunt trekken. We doen het met elkaar! Om een vereniging zoals s.v. Urk goed te laten functioneren zijn er afspraken, spelregels, reglementen of hoe je het ook maar wilt noemen nodig, die door commissies en het bestuur worden opgesteld en waaraan de leden zich moeten houden. Ik heb vaak het idee dat we het niet zo nauw nemen met de afspraken die er gemaakt zijn binnen de vereniging.

De clubkleuren zijn wit/blauw/blauw en eventueel ‘striepboatjen’/zwart/zwart , maar deze worden nog al eens verwisseld voor oneigenlijke combinaties. Het vastgestelde trainingsschema is niet heilig. Er zijn trainers die zelf wel uitmaken waar ze trainen. Het opruimen van doelen na trainingen is niet besteed aan de trainers en spelers. Materialen worden meegenomen naar huis en als er iets weg is na de training ‘maakt dat toch niks uit’.

Vanuit The Box hebben we al jaren een problemen met het sleutelbeheer. Er zijn al diverse varianten geprobeerd om de sleutels in te nemen. Na diverse frustrerende jaren heeft de accommodatiecommissie dit jaar besloten dat er een borg betaald moet worden voor de sleutels van de materiaalbox. Vele teams hebben aan de oproep gehoor gegeven en hebben keurig de borg betaald. Dit zijn meestal ook de teams die hun sleutels netjes inleveren aan het eind van een seizoen. Er zijn echter nog steeds teams die er, ook na herhaalde oproepen via de site, Whatsapp of persoonlijk aanspraak, geen gehoor aan geven. Wij als beheerders zijn nu dubbel gefrustreerd. Nu moeten we aan het eind van het seizoen maar afwachten welke sleutels we terugkrijgen en we moeten nog van veel teams de borg ontvangen.
Hierbij een laatste oproep aan de teams die nog geen borg hebben betaald om dit alsnog te doen. Is de borg binnen twee weken na het verschijnen van het clubblad nog niet betaald, dan beraden wij ons of wij nog wel doorgaan als materiaalbeheerders. We moeten het toch ‘Mit Unkanger’ doen of toch niet?

De volgende teams zijn nog in gebreken gebleven:
Urk 1, Urk 2, Urk 3, Urk 5, Urk 6, Keepers, Dames 1, MC1, MC2, MD1, A1, A3 (inmiddels opgeheven en sleutels nog niet ingeleverd), B1, B5, C2, C8, D1, D2, D3, D4, D5, E1, EHA, EBS, ELL, ESC, EJB, F2, F3 en de Kabouters.
Laten we ‘Mit Unkanger’ onze vereniging naar een nog hoger plan tillen. Alle ‘vreemden’ kijken hun ogen uit als ze op sportpark De Vormt te gast zijn. Vele handjes maken licht werk. Geef je op bij één van de commissies als je wilt meehelpen.

De materiaalbeheerders

Agenda

woensdag 26 sept 2018 - 19:45 uur
DOVO - Urk 1 (1e ronde TOTO KNVB Beker)
zaterdag 29 sept 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - DETO Twenterand
maandag 01 okt 2018 - 19:00 uur
Aanmeldmoment nieuwe leden
maandag 01 okt 2018 - 19:30 uur
JCU-vergadering
dinsdag 02 okt 2018 - 19:00 uur
SCU-vergadering

SV Urk TV


Urk 1- Buitenpost

URK- AZSV