SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Ongeslagen reeks ten einde na nederlaag tegen AZSV

Urk is zaterdag zijn ongeslagen status van tien wedstrijden kwijt geraakt. In Aalten werd met 2-0 verloren van AZSV. Door deze nederlaag zakte Urk naar de zevende plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B.

Het begin van de wedstrijd in het verre Aalten was van beide kanten heel rommelig. Beide ploegen hadden veel moeite om in het juiste ritme te komen. Bij de ploeg van trainer Lucas Hoekman niet zo vreemd, omdat het naastneen regiment aan geblesseeerde spelers, ook geen beroep kon doen op de geschorste Gert Jan Nagel en de zieke Marinus Snoek. Er moest dus het een en ander worden aangepast in de opstelling, wat in de beginfase het spel niet ten goede kwam. Toch was de eerste kans voor Urk, maar het schot van Riekelt Jan Brands werd keurig gered door de doelman van de thuisploeg. Na ruim een kwartier kwam AZSV op een wat gelukkige manier op voorsprong. Een schot van Niek te Veluwe werd door Klaas Kramer ongelukkig van richting veranderd, waardoor doelman Cornelis Koffeman op slag kansloos was. Het spel golfde in het restant van de eerste helft op en neer, en daar waar Urk een grote kans niet wist te benutten, was het AZSV dat na een half uur spelen op een 2-0 voorsprong kwam. De achterste linie stond niet goed, waardoor Rik van der Eerden alleen op Cornelis Koffeman af kon gaan. De topscorer van de Hoofdklasse B maakte geen fout, en verdubbelde de voorsprong van de gastheren. Vlak voor de theepauze was er nog een prachtig schot van Riekelt Jan Brands, dat even zo prachtig werd gered door de doelman van AZSV

Na rust was de alleereerste kans voor Urk. Jelle de Boer stond na een misverstand in de verdediging van AZSV, plotseling oog in oog met de Aaltense doelman. De spits van Urk schoot de bal echter van een paar meter afstand over het doel van AZSV. Niet veel later werd een vlammend schot van Hessel Snoek door doelman Ebbers uit de kruising getikt. Ook een kopbal van Jan van Slooten was een prooi voor de doelman van de thuisploeg. Urk moest in het verloop van de tweede helft steeds meer risico nemen, waardoor het ook veel meer ruimte moest weggeven. Daar werd echter bar weining gebruik van gemaakt door de spelers van AZSV. Doelman Cornelis Koffeman moest eenmaal reddend in actie komen op een schot van invaller Coplan Soumaoro, maar toen was de wedstrijd al bezig in blessuretijd. Het bleef daardoor bij een 2-0 overwinning voor AZSV.

Agenda

woensdag 22 nov 2017 - 19:30 uur
Algemen Leden Vergadering
zaterdag 25 nov 2017 - 14:30 uur
sdc Putten - Urk 1
vrijdag 01 dec 2017 - 08:00 uur
Oud Papier lopen
zaterdag 02 dec 2017 - 15:00 uur
Urk 1 - AZSV
dinsdag 05 dec 2017 - 19:00 uur
Vergadering Senioren commissie

Twitter

SV Urk TV


Sv Urk - HZVV

URK1- SPARTA NIJKERK