SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Voorbeschouwing Urk-Sparta Nijkerk

Na de nederlaag van afgelopen zaterdag in Aalten tegen AZSV, waarmee een einde kwam aan een ongeslagen reeks van tien wedstrijden, mogen de mannen van trainer Lucas Hoekman zaterdagmiddag tegen Sparta Nijkerk weer proberen de draad op te pakken, en aantonen dat de nederlaag geen deuk in het opgebouwde vertrouwen heeft gebracht.

Tegenstander Sparta Nijkerk, dat onder leiding staat van trainer Marco Roelofsen, staat op de negende plaats in de Hoofdklasse B, op slechts drie punten achterstand van Urk, dat de zevende positie inneemt. Vorige week werd in Assen met 2-2 gelijk gespeeld tegen koploper ACV. De gelijkmaker van Sparta Nijkerk viel twee minuten voor tijd, wat aantoont, dat de ploeg pas opgeeft na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar tegen kwamen in kompetitieverband, was op 14 februari 1998. Op Urk was Sparta Nijkerk toen met 0-2 te sterk voor de thuisploeg. Op 27 februari van dit jaar, speelden beide elftallen een oefenwedstrijd tegen elkaar die met 0-1 werd gewonnen door Sparta Nijkerk.
De balans in officiële wedstrijden tussen beide elftallen is bijna geheel in balans. De zes onderlinge wedstrijden leverde zowel Urk als Sparta Nijkerk één nederlaag op, terwijl vier wedstrijden in een gelijk spel eindigden. Veel doelpunten werden er niet gemaakt. Urk scoorde acht keer, maar Sparta Nijkerk maakte één doelpunt meer.

Sparta Nijkerk zal zaterdag graag willen winnen. Het achterhaalt daarmee niet alleen Urk, maar het zal daarmee ook de aansluiting behouden met de subtop in de Hoofdklasse B. De spelers van Urk zullen zaterdagvanmiddag graag revanche willen nemen voor de nederlaag van vorige week tegen AZSV. Een overwinning zal ook betekenen, dat de ploeg weer een aantal plaatsen kan stijgen op de ranglijst, en naar boven kan blijven kijken.

De wedstrijd op sportpark "de Vormt" begint om 15.00 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter G.J.Beltman, die wordt geassisteerd door de heren Van Soest en Andy.

Agenda

zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST