SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Opnieuw nederlaag voor Urk

In een rommelige wedstrijd op eigen veld, heeft Urk zaterdagmiddag zijn tweede opeenvolgende nederlaag geleden. Sparta Nijkerk had genoeg aan één doelpunt, om met de volle buit de terugreis te aanvaarden. De ingevallen Mark Groenewoudt was voor de bezoekers de matchwinner.

De toeschouwers op sportpark "de Vormt", zagen in de eerste helft twee ploegen die met aanvallende intenties aan de wedstrijd begonnen. Zowel Urk als Sparta Nijkerk probeerden snel druk te zetten, maar tot heel veel kansen leide dat niet. Urk kreeg een goede kans na een voorzet van Jelle de Boer, maar Hessel Snoek kwam net te laat om binnen te koppen. Sparta Nijkerk kreeg de beste kans na ruim een half uur spelen, maar de kopbal van Ali Alkan ging een meter naast het doel van Cornelis Koffeman. Niet veel later werd een doelpunt van Riekelt Jan Brands afgekeurd, omdat de Urker verdediger buitenspel stond. Veel meer viel er tijdens het eerste bedrijf niet te genieten.

Tijdens de rust wisselde Sparta Nijkerk twee keer, en veranderde er bij Urk niets. De gastheren begonnen wel een stuk sterker aan het tweede bedrijf, maar hadden weinig geluk toen een schot van Gerrit Tol via de binnenkant van de paal het veld weer in vloog. Na twinitg minuten spelen kwam Sparta Nijkerk op voorsprong. Een combinatie over de as van het veld, zette Mark Groenewoudt alleen voor doelman Cornelis Koffeman. De aanvaller van Sparta Nijkerk bleef koel, en schoot de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Urk moest dus vol in de achtervolging, maar het wist zich amper door de verdediging van Sparta Nijkerk te spelen. Het moest zelf ook heel attent blijven bij gevaarlijke omschakelmomenten van Sparta Nijkerk, maar Cornelis Koffeman hield zijn ploeg met een aantal goede reddingen op de been. De beste mogelijkheid op de gelijkmaker was voor Riekelt Nentjes, maar de kopbal van de middenvelder spatte uiteen op de lat. Urk stond toen al met tien man op het veld, omdat Klaas Kramer tien minuten voor het eindsignaal een tweede gele kaart, en dus rood, kreeg voor een lichte overtreding op een aanvaller van Sparta Nijkerk.

Agenda

woensdag 17 jan 2018 - 19:30 uur
Overleg AB / BCU
donderdag 18 jan 2018 - 19:30 uur
Sportverkiezingen Urk
zaterdag 20 jan 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - csv Apeldoorn
dinsdag 23 jan 2018 - 19:30 uur
Overleg COH
zaterdag 27 jan 2018 - 14:30 uur
Excelsior'31 - Urk 1

Twitter

SV Urk TV


Urk - AZSV

Sv Urk - HZVV