SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Eenvoudige bekerwinst voor Urk

Urk heeft zaterdagmiddag in de tweede ronde van de districtsbeker, eenvoudig met 6-0 gewonnen van de reserves van Genemuiden. Twee doelpunten voor rust, en vier na de hervatting, zorgden ervoor dat Urk de volgende bekerronde wist te bereiken.

Ondanks een groot veldoverwicht, duurde het bijna een half uur voordat Urk op voorsprong wist te komen. Dat was vooral te wijten aan het feit, dat het tempo iets te laag lag om het de massaal verdedigende Genemuiders echt moeilijk te maken. Tekenend was ook het feit, dat het tot de twintigste minuut duurde voordat het eerste schot op het doel van Genemuiden werd afgevuurd. De ban werd gebroken door Hessel Snoek, die een voorzet van Marinus Snoek prachtig achter doelman Riezebos volleerde. Toen Gerrit Tol vlak voor rust profiteerde van een fout van diezelfde doelman, was de wedstrijd gespeeld.

Na rust schroefde Urk het tempo wat op, wat er voor zorgde dat doelman Lucas Visser hoegenaamd niets te doen had in de tweede helft. Ook in de tweede helft duurde het een tijdje voordat er weer werd gescoord. Het was Jan van Slooten, na rust ingevallen voor Gerrit Tol, die een strakke voorzet van Hessel Snoek bij de eerste paal binnenschoot. Even later kwam Jelle de Boer binnen de lijnen voor Johan Loosman. In de kwart wedstrijd die nog volgde, vestigde de aanvaller toch nog de aandacht op zich, door bij de volgende drie doelpunten de assist te verzorgen. Eerst profiteerde Marinus Snoek van het voorbereidend werk van Jelle de Boer, door met een bekeken schuiver de stand op 4-0 te brengen. Tien minuten voor tijd scoorde Hessel Snoek zijn tweede van de wedstrijd, en vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Bijsterveld, pikte ook Teun Hakvoort zijn doelpuntje mee.

Urk mag zich dus opmaken voor de derde ronde van de districtsbeker. Wie daarin de tegenstander zal zijn, wordt waarschijnlijk eind december bekend, nadat de wedstrijden in een tussenronde zijn gespeeld.

Agenda

vrijdag 19 okt 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 20 okt 2018 - 14:30 uur
Excelsior'31 - Urk 1
maandag 22 okt 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 27 okt 2018 - 15:00 uur
Urk 1 - Flevo Boys
maandag 29 okt 2018 - 19:30 uur
PR&M Overleg

SV Urk TV


SV URK - BERKUM 13-10-2018

SVU - Deto