SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Derde nederlaag op rij voor Urk

Voor de derde achtereenvolgende keer heeft Urk zaterdagmiddag een kompetitiewedstrijd verloren. In Bunschoten was thuisploeg Eemdijk met 2-0 te sterk voor de formatie van trainer Lucas Hoekman. Door deze nederlaag is Urk gezakt naar de negende plaats in de Hoofdklasse B.

De beginfase van de wedstrijd was overduidelijk voor Urk. De ploeg oogde scherp en wist de thuisploeg goed onder druk te houden. Dat resulteerde in een aantal meer dan goede mogelijkheden voor Urk, maar het vizier bij de aanvallers stond niet echt op scherp. Toen na een klein kwartier de bal wel achter doelman Ruizendaal lag (hij schoot de bal tegen de rug van Jelle de Boer, waarna de bal met een mooie boog in het doel belande), stak scheidsrechter Dröge er echter een stokje voor, door de goal om onduidelijke redenen te annuleren. Eemdijk putte moed uit deze meevaller, terwijl er bij Urk vanaf dat moment niets meer lukte. Urk speelde steeds slordiger, verloor de meeste duels, en werd afgetroefd op één van de kwaliteiten waar de ploeg om bekend staat, en dat is strijd. De thuisploeg profiteerde nog voor rust optimaal door twee keer te scoren. Eerst strafte Rutger Huygen een onachtzaamheid in de Urker verdediging af, en nog geen tien minuten later was het Fouad Belarbi, die de bal achter doelman Cornelis Koffeman schoot.

Na rust ondernam Urk verwoede pogingen om verandering in de stand te brengen. Er was wel een optisch veldoverwicht, maar het leidde niet tot echte kansen. Het enige gevaar kwam pas een kwartier voor tijd, maar het schot van Marinus Snoek was geen probleem voor de doelman van Eemdijk. De thuisploeg was daarentegen veel gevaarlijker, maar ook bij de gastheren stond in de tweede helft het vizier niet op scherp. Tweemaal werd de bal van de Urker doellijn afgehaald, of lag doelman Cornelis Koffeman in de weg. Zelfs een strafschop in de allerlaatste minuut van de wedstrijd was niet besteed aan Eemdijk. Argjend Selimi wist het buitenkansje niet te benutten. Het was het laatste wapenfeit van een wedstrijd, die bij Urk nog wel enige stof tot napraten zal geven.

Agenda

dinsdag 26 juni 2018 - 19:30 uur
COH overleg
donderdag 28 juni 2018 - 18:00 uur
BCU Sponsoravond
dinsdag 03 juli 2018 - 19:00 uur
Vergadering Senioren commissie
zaterdag 21 juli 2018
Zomervakantie Noord t/m 02/09

SV Urk TV

URK1- SPARTA NIJKERK


Urk - Eemdijk

Urk - SDC Putten