SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk verslaat koploper DOVO

2016 12 03 Urk DOVO 2 0 57Een geweldige teamprestatie gecombineerd met een gewaagd strijdplan, hebben er zaterdagmiddag voor gezorgd, dat koploper DOVO door Urk met een 2-0 nederlaag terug naar Veenendaal werd gestuurd. De ploeg van trainer Lucas Hoekman speelde zeer gedreven, en wist daardoor de nare smaak van drie nederlagen op rij weg te werken.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was al na een kleine minuut voor DOVO, toen Gert Jan Nagel fors moest ingrijpen om een kans van de bezoekers te verijdelen. De vrije trap ging echter een meter over het doel van Cornelis Koffeman. Een paar minuten later kwam Urk op voorsprong. Een corner van Riekelt Nentjes werd door de vrijstaande Jan van Slooten hard achter doelman Prinssen van DOVO geschoten. Een prachtige opsteker voor de thuisploeg, die zich hierdoor steeds meer en meer kon vastbijten in de tegenstander. Dat deed Urk zo goed, dat de eerstvolgende kans voor DOVO pas in de vijfentwintigste minuut kon worden genoteerd. Een vrije trap van de bezoekers werd verlengd door Serhat Koç, maar verdween tot opluchting van Urk over het doel. Vlak voor rust lieten de Veenendalers zich nog eenmaal gelden, maar het schot van Roy Bakkenes werd bekwaam onschadelijk gemaakt door Cornelis Koffeman. Ook Urk kreeg tijdens de eerste helft nog een aantal kleine mogelijkheden, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

2016 12 03 Urk DOVO 2 0 61De intenties van DOVO na rust waren gelijk duidelijk. De koplopers van de Hoofdklasse B probeerden nog meer druk te zetten op de Urker verdediging, om zo snel mogelijk de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Na vijf minuten spelen kregen ze echter al het deksel op de neus. Een flitsende aanval van Urk over de rechterkant, bracht Hessel Snoek in balbezit. De rechteraanvaller behield het overzicht en zag Teun Hakvoort geheel vrij staan. Die bedacht zich geen moment, en schoot de teruggelegde bal snoeihard achter de doelman van DOVO. Urk koesterde de 2-0 voorsprong, maar maakte niet de fout door steeds meer achteruit te lopen. Urk bleef waar dat mogelijk was hoog druk zetten op de verdediging van DOVO, en het toonde zich meer en meer onverzettelijk in de persoonlijke duels. DOVO ging naarmate de wedstrijd vorderde steeds vaker de lange bal hanteren, maar dat zorgde amper voor gevaar voor het Urker doel. Slechts bij een kopbal van Bas Mooij, die voorlangs het Urker doel vloog, hielden de Urker supporters de adem in. Daarvoor had ook Urk al een paar goede kansen gehad, maar een vrije trap van Riekelt Nentjes, en een vliegend schot van Jelle de Boer, leverden geen doelpunten op.

Twintig minuten voor tijd mocht Lucas Schraal als zeventienjarige zijn debuut maken in het eerste van Urk. Hij kwam als vervanger van Jelle de Boer. Ook Pieter Brands kwam nog binnen de lijnen voor de moegestreden Hessel Snoek. Ook DOVO probeerde met een aantal wisselingen nog de wedstrijd een andere wending te geven, maar trainer Gert Kruys moest lijdzaam toezien dat zijn ploeg niets meer klaarspeelde. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Ter Brake, dropen de bezoekers af, en konden de Urker spelers een feestje vieren.

Agenda

donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)

SV Urk TV

URK1- SPARTA NIJKERK


SV URK - WHC

URK - STAPHORST