SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk onderuit in Apeldoorn

Lang stond Urk in Apeldoorn op een 0-1 voorsprong, maar in de slotfase moest de ploeg toch het hoofd buigen voor de steeds meer toenemende druk van de thuisploeg. Twee doelpunten binnen enkele minuten en een doelpunt in de slotminuut, bezorgden Apeldoorn uiteindelijk een 3-1 overwinning.

Vanaf het allereerste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Sahiner, ontspon zich een prachtig voetbalgevecht. Beide ploegen hanteerden een aanvallende speelstijl, waarbij het initiatief in de eerste tien minuten bij Apeldoorn lag. Urk had zich echter uitstekend gewapend tegen de verwachte druk van de thuisclub, en op een aantal speldenprikken na, werd de thuisclub niet echt gevaarlijk. Na een klein kwartier voetbalde Urk zich steeds beter in de wedstrijd, en dat leverde een goede kopkans op voor Jelle de Boer, maar de bal ging rakelings naast. Niet veel later kwam Urk toch op voorsprong, toen balverlies in de opbouw bij de thuisploeg vakkundig werd afgestraft. De voorzet van Hessel Snoek, en het overstapje van Jelle de Boer brachten de bal bij Riekelt Nentjes, die van dichtbij raak wist te schieten. Na de treffer van Urk golfde het spel over en weer, zonder dat het voor veel kansen zorgde.

Na rust drong Apeldoorn steeds meer en meer aan. De ploeg van trainer Peter Boeve ging vol op jacht naar de gelijkmaker, maar wist in eerste instantie maar zelden gevaarlijk te worden. Als het al gevaarlijk leek te worden, was daar altijd nog de Urker verdediging onder leiding van Cornelis Koffeman, die voor opruiming en opluchting wist te zorgen. Urk kon echter maar slecht onder de druk uitkomen, omdat het de bal meestal weer vrij snel kwijt was, waardoor er geen rust in het Urker spel kwam. Twintig minuten voor tijd moest Urk toch capituleren. Het was Sander Krijns die de bal hard achter Cornelis Koffeman wist te schieten. Amper bekomen van de gelijkmaker, moest Urk minuten later ook nog een tweede doelpunt toestaan, toen Richard van Schooten het meest attent was, toen Urk de bal niet uit het strafschopgebied wist te krijgen. Het laatste kwartier moest Urk dus op jacht naar de gelijkmaker. Het kreeg nog wel een aantal mogelijkheden, maar de krachten om doeltreffend te zijn leken niet meer aanwezig. In de allerlaatste minuut was het wederom Richard van Schooten die het laatste sprankje hoop bij Urk aan flarden schoot, en zo Apeldoorn aan een 3-1 overwinning wist te helpen.

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV

Urk - HSV Zuidvogels


SV URK - WHC

URK - STAPHORST