SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk komt goed uit de winterstop

Urk heeft een goed begin gegeven aan het tweede gedeelte van de kompetitie in de Hoofdklasse B. Op sportpark "de Vormt" werd met 2-0 gewonnen van Staphorst. Jelle de Boer was de gevierde man bij Urk met twee doelpunten.

Vlak voor het begin van de wedstrijd viel Dick Hakvoort uit met hamstringklachten, waardoor trainer Lucas Hoekman op het laatste moment moest besluiten om Lucas Nagel te laten starten. De middenvelder was nog lang niet okselfris, maar wist het toch nog bijna tachtig minuten uit te houden. In de eerste helft lag het initiatief bij Staphorst. De spelers van de gasten vonden elkaar wat gemakkelijker, en kregen ook een aantal goede mogelijkheden om de score te openen, maar het vizier stond niet op scherp bij de aanvallers van Staphorst. Tijdens het laatste gedeelte van de eerste helft kreeg Urk wat meer grip op het spel van Staphorst, maar het wist eigenlijk amper gevaarlijk te worden. Toch ging Urk met een 1-0 voorsprong de rust in. Vlak voor rust was het Jelle de Boer die een vrije trap van Riekelt Nentjes binnen kopte. Een prachtige opsteker voor de Urker spelers, die dan ook met een goed gevoel de rust ingingen.

Na rust waren de bedoelingen van Staphorst duidelijk. De ploeg wilde zo snel mogelijk de gelijkmaker op het scorebord zien te krijgen, om daarna te proberen alsnog de drie punten mee te nemen naar huis. Het was echter Urk dat opnieuw wist te scoren. Een mooie aanval over de linkerkant leverde een perfecte voorzet op van Riekelt Jan Brands. Jelle de Boer kwam net iets eerder bij de bal dan zijn tegenstander, en met een sublieme voetbeweging wist de Urker aanvaller voor de tweede keer te scoren. Urk groeide meer en meer in de wedstrijd, terwijl bij Staphorst de moedeloosheid steeds meer de overhand kreeg. De bezoekers zochten steeds meer hun heil in de lange bal, en dat was een kolfje naar de hand van de Urker verdedigers, die steeds minder moeite hadden met de Staphorster aanvallers. Als Urk wat zorgvuldiger was omgesprongen met de ruimte die het meer en meer kreeg, dan had de uitslag veel hoger uit kunnen vallen. Nu bleef het bij een 2-0 overwinning voor Urk. De drie punten werden dan ook met gejuich ontvangen door een ploeg die tot het gaatje wilde gaan om de overwinning binnen te halen.

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV

URK1- SPARTA NIJKERK


SV URK - WHC

URK - STAPHORST