SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Tweede thuisnederlaag Urk

Urk heeft vanmiddag de tweede thuisnederlaag van het seizoen geleden. Tegenstander SDC Putten was op sportpark "De Vormt" met 0-2 te sterk voor de mannen van trainer Lucas Hoekman. Door deze nederlaag verliest Urk de aansluiting met de sub-top van de Hoofdklasse B.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Tijdens het eerste gedeelte lag het initiatief bij de gasten uit Putten, die een aantal keren gevaarlijk doorkwamen. Urk had heel veel moeite met de speelwijze van SDC Putten, dat bij balverlies terugzakte tot de middenlijn en zo het speelveld heel klein hield. Omdat het tempo bij de thuisploeg iets te laag lag, bleef de verdediging van de bezoekers vrij eenvoudig overeind. Toch nam Urk geleidelijk aan het initiatief over. Het baltempo ging omhoog, waardoor de ploeg via de vleugels een aantal keren gevaarlijk door kwam. Het leverde een aantal goede kansen op voor Jelle de Boer en Marinus Snoek, die echter onbenut bleven.

Tijdens de rust wisselde Urk. Lucas Nagel kwam in het veld voor Gerrit Tol. Trainer Hoekman wil de zo proberen meer diepgang op het middenveld te krijgen, waardoor de aanval meer ondersteuning zou krijgen. De omzetting leverde echter niet het gewenste resultaat op. De wedstrijd tussen de beide middenmoters bleef in evenwicht en leek te eindigen in een 0-0 gelijkspel. Een kwartier voor tijd was daar echter uit het niets een doelpunt van SDC Putten door Cherkaoui. De aanvallers wist optimaal te profiteren van een kleine onachtzaamheid in de Urker verdediging. Urk moest na dit doelpunt natuurlijk risico's nemen, en leek vlot op gelijke hoogte te komen. Het was echter doelman Hoogewoning van SDC Putten die met een werkelijk fantastische redding op een bikkelhard schot van Hessel Snoek verhinderde dat Urk op gelijke hoogte kwam. Urk bleef veel druk zetten, en kreeg nog een aantal goede mogelijkheden, maar vaak was de eindpass niet nauwkeurig genoeg om SDC Putten in verlegenheid te brengen. Een kleine tien minuten later besliste SDC Putten de wedstrijd, toen Rocco Keizer een afgemeten voorzet achter doelman Cornelis Koffeman kopte.

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV

URK1- SPARTA NIJKERK


SV URK - WHC

URK - STAPHORST