SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk toont karakter tegen Genemuiden

In een echte derby met veel overtredingen en opstootjes, heeft Urk in Genemuiden een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept. De ploeg van trainer Lucas Hoekman stond tot tien minuten voor tijd op een 2-0 achterstand, maar wist in de slotfase door doelpunten van Harmen de Boer en Riekelt Nentjes toch nog op gelijke hoogte te komen.

Zoals dat zo vaak het geval is bij een derby, was er ook zaterdagmiddag slechts zelden sprake van goed voetbal, maar was er heel veel strijd en beleving te zien. De vele toeschouwers die op de wedstrijd waren afgekomen hebben zich geen moment hoeven te vervelen. Scheidsrechter Boringa had de handen vol om de tweestrijd in goede banen te leiden. De belangen waren dan ook groot. Genemuiden kon zich in de strijd om de titel absoluut geen puntverlies veroorloven, en Urk wilde na de nederlaag van vorige week tegen SDC Putten niet opnieuw als verliezer van het veld stappen. De wedstrijd ontbrandde vrijwel vanaf het eerste fluitsignaal, maar het duurde een kleine tien minuten voordat de eerste kansen konden worden genoteerd. Beide elftallen kwamen echter niet verder dan schoten van afstand die vakkundig door beide doelmannen konden worden verwerkt, al had Genemuiden één keer het geluk dat een inzet uit een corner van de lijn kon worden gehaald. De thuisploeg werd naarmate de eerste helft vorderde iets sterker, en kreeg daar vlak voor rust de beloning voor. Cornelis Koffeman kon een schot van Omar Kavak van dichtbij met moeite tegenhouden, maar de rebound kon door Danny Menting binnen worden geschoten. Niet veel later had Urk geluk, dat een als voorzet bedoelde bal van Omar Kavak via de binnenkant van de paal weer het veld in sprong.

Beide elftallen verschenen ongewijzigd aan de start van de tweede helft, die vooralsnog hetzelfde spelbeeld opleverde als het einde van het eerste bedrijf. Genemuiden ging op jacht naar de 2-0, terwijl Urk moeite had om onder die druk uit te komen. Ook nu kregen beide ploegen mogelijkheden. Cornelis Koffeman parreerde met een prachtige reactie een vlammend schot van Wouter van der Molen, terwijl een schot van Lucas Nagel net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn verdween. Na twintig minuten spelen claimde heel Genemuiden een strafschop na een overtreding op Anne van der Kolk, maar scheidsrechter Boringa gaf geen gehoor aan de smeekbedes van Genemuider zijde. Toch kwam de thuisploeg niet veel later toch op een 2-0 voorsprong. Omar Kavak mocht op het randje van buitenspel doorgaan, en oog in oog met Cornelis Koffeman faalde de spits van Genemuiden niet. Genemuiden dacht de buit binnen te hebben, maar daar dacht Urk anders over. Met nog een kleine tien minuten op de klok kopte de ingevallen Harmen de Boer de bal uit een voorzet van Maarten Dijkhuizen achter de verbouwereerde doelman Albert Flier. Urk ging daarna uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, en zag in blessuretijd die inspanningen beloond worden. Jelle de Boer werd weggestuurd aan de rechterkant van het veld, waarna een voorzet volgde op Riekelt Nentjes. Die twijfelde niet, en met een droge knal bracht hij de partijen op gelijke hoogte. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd leek Urk zelfs nog te gaan winnen, maar de assistent-scheidsrechter vlagde Riekelt Nentjes ten onrechte terug voor buitenspel.

Zo eindigde een boeiende derby in een gelijkspel, waarbij de thuisploeg het meest baalde omdat het een zeker lijkende zege uit handen gaf. Bij Urk tevreden gezichten omdat de ploeg ontzettend veel karakter wist te tonen, maar ook teleurstelling vanwege het afgekeurde doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd.

Agenda

maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST