SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Forse oefennederlaag voor Urk

Omdat de thuiswedstrijd voor de kompetitie tegen NSC Nijkerk al op vrijdag werd afgelast, speelde Urk zaterdagmiddag een oefenwedstrijd in Harlingen tegen ONS Sneek. In de snijdende kou, was de derdedivisionist met 6-2 te sterk voor Urk.

Tijdens de eerste helft hield Urk lange tijd gelijke tred met de ploeg uit Sneek. Het klasseverschil was lange tijd alleen zichtbaar in de manier waarop ONS de bal rondspeelde en de vrije mensen wist te vinden. Pas na ruim een half uur wist de ploeg uit de derde divisie het klasseverschil ook in doelpunten uit te drukken. Daarvoor kregen beide elftallen een aantal kansen, die niet werden benut. Het was Fabian Stevens die de ban wist te breken, en niet veel later schoot Gustavo van der Veen de 2-0 ruststand tegen de touwen achter doelman Cornelis Koffeman.

Na rust was het vrij snel gedaan met de aspiraties van Urk. Na twintig minuten spelen stond het 5-0 voor ONS Sneek door een onvervalste hattrick van Yume Ramos. De ploeg van trainer Lucas Hoekman was er tot dan toe niet aan te pas gekomen. Toen Johannes Hoekstra ook nog de zesde Sneker treffer wist te maken leek er voor Urk totaal geen eer meer te behalen. De laatste tien minuten van de oefenwedstrijd ging Urk echter nog heel nadrukkelijk op zoek naar doelpunten. De beloning daarvoor bleef niet uit. Eerst was het Marinus Snoek die een voorzet van Johan Loosman wist binnen te koppen, en vlak voor tijd speelde Harmen de Boer zich keurig vrij in de zestienmeter, en met een droge schuiver maakte hij het tweede Urker doelpunt.

Ondanks de ruime nederlaag die niet tot tevredenheid stemde, waren er ook nog wel een aantal positieve punten te melden. Zo speelden Dick Hakvoort en Albert Hoekman beide negentig minuten zonder problemen, en kon ook Bennie Dunnink weer een half uur meedoen. Met het oog op het verdere verloop van de kompetitie in de Hoofdklasse B is een verdere verbreding van de selectie geen overbodige luxe.

Agenda

zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)

SV Urk TV

URK1- AJAX


SV URK - WHC

URK - STAPHORST