SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Kansloze nederlaag tegen Oranje Nassau

Urk heeft zaterdagmiddag een kansloze 4-1 nederlaag geleden tegen Oranje Nassau. De perikelen van de afgelopen week zullen hier voor een groot gedeelte debet aan zijn geweest, anders valt de complete off-day van Urk niet te verklaren.

De ploeg van trainer Lucas Hoekman was vol goede bedoelingen naar Groningen afgereisd, maar moest al na zeven minuten tegen een achterstand aankijken. Linkerverdediger Josha Ottens van Oranje Nassau had waarschijnlijk een voorzet in gedachten, maar zag tot zijn verbazing de bal achter Cornelis Koffeman in de verre hoek ploffen. Een vroege achterstand voor Urk, dat daarna echter wat meer grip op de wedstrijd kreeg, en daarvoor na een kleine twintig minuten werd beloond. Een vrije trap van Gerrit Tol werd door Jelle de Boer steenhard achter doelman Jelmer van der Meer gekopt. De gelijkmaker bracht echter niet de zo gewenste rust in het spel van Urk, in tegendeel, het was Oranje Nassau dat meer en meer Urk de wil oplegde. Dat resulteerde na een half uur spelen in een hernieuwde voorsprong vor de gastheren. Het was Marco van der Heide die van dichtbij de bal achter Cornelis Koffeman schoot. Urk had het moeilijk, en mocht van geluk spreken dat het met een 2-1 achterstand de rust haalde, omdat de aanvallers van Oranje Nassau verzuimden om alleen voor Cornelis Koffeman de trekker over te halen.

De hoop op een goed resultaat voor Urk was al na twee minuten spelen in de tweede helft vervlogen, toen Marco van der Heide ongehinderd zijn tweede doelpunt van de wedstrijd mocht maken. Wat Urk hierna ook probeerde, er lukte bijna helemaal niets. Oranje Nassau koesterde de voorsprong, zakte terug tot op eigen helft en loerde op de counter. Het was aan de onzorgvuldigheid van de spelers van de thuisclub te danken dat Urk niet met een veel grotere nederlaag werd geconfronteerd. Alleen vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde David van der Pol nog een keer voor de Groningers, die daarvoor zeker drie tot vier mogelijkheden onbenut hadden gelaten om de score verder uit te bouwen. Het bleef derhalve bij een 4-1 nederlaag, die zeker niet geflatteerd te noemen was.

Agenda

dinsdag 11 dec 2018 - 19:30 uur
BCU wijnproeverij
donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST