SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk na strafschoppen uitgeschakeld

Het is Urk niet gelukt om de volgende ronde van de Districtsbeker te bereiken. Op sportpark "de Vormt" werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Nieuw Buinen. De noodzakelijk geworden strafschoppen werden beter genomen de eersteklasser uit Drenthe.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter de Jong ontspon zich een leuke bekerwedstrijd, waarbij het veldoverwicht voor Urk was, en Nieuw Buinen loerde om via de snelle omschakeling tot kansen te komen. Al na zeven minuten was daar bijna de voorsprong voor Urk, maar een snoeihard schot van Hessel Snoek belandde op de paal. Ruim vijf minuten later had Urk geluk, toen Arnoud Bentum de bal, oog in oog met doelman Lucas Visser, naast het Urker doel schoot. Urk probeerde met verzorgd voetbal een bres te slaan in de vijfmans verdediging van Nieuw Buinen, maar het had grote moeite om een gaatje te vinden in de Drentse verdedigingsmuur. Daarbij moest het ook heel attent blijven op de uitvallen van Nieuw Buinen. Het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Urk een aantal goede mogelijkheden om de score te openen, maar de thuisploeg had weinig geluk in de afwerking, ook al omdat paal en lat succes in de weg stonden.

Na rust kwam bij Urk Jelle de Boer in het veld voor Maarten Dijkhuizen, en deze aanvallende wissel van trainer Lucas Hoekman, bracht Urk al na tien minuten spelen in de tweede helft succes. Hessel Snoek gaf de voorzet waarna Jelle de Boer wist raak te schieten. Urk leek gelijk de wedstrijd te willen beslissen, maar moest drie minuten later een bittere pil slikken, toen Koen Hateboer de stand weer in evenwicht schoot. Niet veel later kroop Urk door het oog van de naald, toen een bal ternauwernood van de lijn kon worden gehaald. De laatste fase van de wedstrijd was meeslepend. Tien minuten voor tijd kwam Nieuw Buinen op voorsprong, toen Koen Hateboer geen strobreed in de weg werd gelegd, en hij met een bal in de verre hoek wist te scoren. Urk moest op jacht naar de gelijkmaker. Die jacht werd vlak voor tijd beloond, toen Lucas Nagel een schot van richting veranderd zag worden, waardoor doelman de Jonge op slag kansloos was.

Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen, om de te bepalen wie door zou gaan naar de volgende ronde. Na tien strafschoppen was de stand gelijk (4-4). Riekelt Jan Brands en Koen Hateboer wisten niet te scoren. Daarna was het om en om een strafschop nemen. Bij de negende strafschop voor Urk was het Gert Jan Nagel die miste, waardoor Nieuw Buinen feest kon vieren.

Agenda

dinsdag 11 dec 2018 - 19:30 uur
BCU wijnproeverij
donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST