SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Sterk Urk verslaat Excelsior'31

Een heel sterk spelend Urk heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Excelsior'31 met 0-2 gewonnen. Vanaf het eerste fluitsignaal straalde de ploeg veel zelfvertrouwen uit, en werd de gastheren geen schijn van kans gegeven. In de eerste helft was Harmen de Boer trefzeker, terwijl Gerrit Tol de wedstrijd tien minuten voor tijd definitief op slot gooide.

Het elftal van trainer Lucas Hoekman had zich tactisch heel goed voorbereid op het treffen met Excelsior'31. De ploeg uit Rijssen werd al op de eigen helft gestoord in de opbouw, waardoor ze bijna niet aan voetballen toekwamen. De eerste kans was wel voor Excelsior'31, maar Lucas Visser wist een hard diagonaal schot uit zijn doel te stompen. Daarna was het de beurt aan Urk. Eerst was er nog een schot van Riekelt Nentjes dat rakelings naast het doel ging, maar na een kwartier spelen was daar de voorsprong voor Urk. Een prachtige lange bal van Bennie Dunnink werd door Harmen de Boer tegendraads ingekopt. Doelman Koetsier raakte de bal nog wel met zijn vingertoppen, maar hij kon niet voorkomen dat de bal via de binnenkant van de paal het doel in ging. Vijf minuten later stond Urk bijna op 0-2, maar de kopbal van Lucas Nagel belandde op de lat. Urk dicteerde de wedstrijd, ook omdat de thuisploeg zich liet terugzakken op eigen helft, waardoor Urk alle tijd kreeg om rustig op te bouwen. In de achtendertigste minuut lag de bal opnieuw achter doelman Koetsier van de thuisploeg, die kansloos moest toekijken hoe een vrije trap van Marinus Snoek in één keer in het doel vloog. De treffer werd achter afgekeurd door scheidsrechter Peeters omdat een Urker speler hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan. Ook een treffer van Excelsior'31 werd niet toegekend, omdat het rustsignaal al had geklonken voordat de bal achter Lucas Visser in het doel lag.

Wie had gedacht dat Excelsior'31 na rust de zaken veel energieker zou aanpakken, kwam bedrogen uit. De thuisploeg speelde wel wat verder naar voren, en probeerde ook wel de opbouw van Urk in een vroeger stadium te verstoren, maar de spelers van Urk raakten er niet of nauwelijks van onder de indruk. De Rijssenaren kwamen tot welgeteld één doelpoging in de tweede helft, en die kon pas vlak voor tijd worden genoteerd. Urk bleef heel geconcentreerd spelen, en kreeg ook een aantal goede kansen. Zo had Riekelt Nentjes pech, dat zijn voorzet via de binnenkant van de paal weer het veld in sprong, en vonden Gerrit Tol en Jelle de Boer doelman Koetsier op hun pad. Tien minuten voor tijd besliste Urk de wedstrijd definitief. Lucas Nagel zette met een slimme pass Gerrit Tol vrij voor de doelman. Een bekeken schuiver van de linkerspits bracht de 0-2 op het scorebord. De laatste minuten konden rustig door Urk worden uitgespeeld, dat zodoende met drie punten op zak aan de terugreis kon beginnen.

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST