SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk verliest van effectief AZSV

Urk heeft zaterdag op eigen veld een 0-3 nederlaag geleden tegen een uiterst effectief spelend AZSV. Twee keer verschenen de gasten in de eerste helft voor het doel van Cornelis Koffeman, en twee keer was het raak. Urk probeerde in de tweede helft de wedstrijd nog te laten kantelen, maar na het derde doelpunt van AZSV was de wedstrijd definitief gespeeld.

Urk begon heel sterk aan de wedstrijd tegen de bezoekers uit Aalten. Tijdens het eerste half uur was de ploeg van trainer Lucas Hoekman heer en meester op het veld. Met verzorgd voetbal werd het doel van AZSV gezocht, en bij balverlies was er heel veel druk op de opbouw van de gasten, zodat de bal weer heel snel in het bezit van Urk was. Dat leverde Urk ook een aantal goede kansen op een treffer op. Zo was er een prachtig schot van Gerrit Tol, dat even fraai door doelman Matthijs Ebbers werd gered, en werd een inzet van dichtbij van Riekelt Nentjes op het laatste moment nog geblokt door een verdediger van AZSV. Het duurde meer dan een half uur voordat AZSV voor het doel van Urk verscheen, maar toen was het wel gelijk raak. Een voorzet van de linker kant kon van dichtbij door Robbin Thuss worden binnengeschoten. Urk moest even herstellen van deze domper, maar kregen amper vijf minuten later een nieuwe domper te verwerken, toen een verre ingooi voor de voeten van Rik van der Eerden viel, die zich niet bedacht en de 0-2 aantekende.

Na rust probeerde Urk met een nog aanvallender tactiek op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Een tactiek die er ook voor zorgde, dat de aanvallers van AZSV meer ruimte kregen. Ondanks verwoede Urker pogingen lukte het maar niet om een doelpunt te maken. Na een kwartier spelen kreeg AZSV na een ongelukkige handsbal van Gert Jan Nagel een vrije trap te nemen op twintig meter van het Urker doel. Coplan Soumaoro, de uitblinker bij AZSV, schoot de bal uiterst precies in de verre hoek, buiten bereik van Cornelis Koffeman. Dat doelpunt betekende ook de definitieve nekslag voor Urk, dat het nog wel probeerde, maar niet veel verder kwam dan een kopbal van Hessel Snoek, die langs de verkeerde kant van de paal ging. De meeste opwinding ontstond nog toen trainer Dennis van Toor van AZSV door scheidsrechter Roeleveld naar de tribune werd gestuurd wegens aanmerkingen op de leiding en het feit dat hij zich buiten zijn coachvak bevond.

Agenda

maandag 21 jan 2019 - 17:00 uur
PR&M Overleg
zaterdag 26 jan 2019 - 15:00 uur
Urk 1 - DUNO Doorwerth
vrijdag 01 feb 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
zaterdag 02 feb 2019 - 14:45 uur
DETO Twenterand - Urk 1
maandag 04 feb 2019 - 19:00 uur
Aanmeldmoment nieuwe leden

SV Urk TV

Urk - SC Genemuiden


Sponsorreis 2019 | In gesprek met Richard Karrebelt

Sponsorreis 2019 | In gesprek met Jorien van Ammelrooy