SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Opnieuw ruime nederlaag voor Urk

Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft Urk een competitiewedstrijd met 3-0 verloren. Vorige week was AZSV te sterk voor Urk, zaterdagmiddag was SDV Barneveld op eigen veld de meerdere over het elftal van trainer Lucas Hoekman. Vooral na rust toonde de thuisploeg zich slagvaardiger dan Urk.

Toen na afloop van de wedstrijd de overige uitslagen bekend waren, bleek dat alle ploegen die onder Urk op de ranglijst staan punten hadden behaald, waardoor de situatie op de ranglijst voor Urk met de week minder rooskleurig wordt. De voorsprong op de staartploegen slinkt met de week, waardoor de druk toch wel gaat toenemen. Zaterdagmiddag leek er in eerste instantie weinig aan de hand. Urk mocht naar hartelust de bal rondspelen van SDV Barneveld, dat zich ver liet inzakken op eigen helft, en gokte op een counter. De allereerste keer dat de thuisploeg voor het doel van Cornelis Koffeman verscheen was het echter ook gelijk raak. Het was Nielt Vlugt die de bal in het Urker doel schoot. Urk raakte niet in de war van deze achterstand, en bleef rustig en verzorgd voetballen. Mogelijkheden of kansen leverde het veldoverwicht echter bijna niet op, zodat de rust aanbrak met een 1-0 voorsprong voor SDV Barneveld.

Na rust leek SDV Barneveld de schroom van zich af te hebben geworpen, want het zette Urk in de eerste fase flink onder druk. Toen doelpunten echter uitbleven, nam Urk het initiatief langzaam weer over. Er waren goede schotkansen voor Lucas Nagel en Riekelt Nentjes, maar die leverden niet het gewenste resultaat op. Net toen Urk zich opmaakte om nog meer aanvallender te gaan spelen, viel het tweede doelpunt van SDC Putten. Het Christian van de Kamp die na een perfecte counter de bal achter Cornelis Koffeman kon schieten. Met de moed der wanhoop ging Urk op zoek naar een treffer, maar het spel werd steeds slordiger, waardoor de uitvallen van de thuisclub steeds gevaarlijker werden. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Cornelis Koffeman maakte een overtreding, zodat SDV Barneveld een strafschop kreeg, die werd benut door Robbert Knul. De laatste tien minuten werd er niet meer gescoord en kon SDV Barneveld na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Boringa de eerste overwinning van 2017 vieren.

Agenda

donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)

SV Urk TV

URK1- AJAX


SV URK - WHC

URK - STAPHORST