SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Teleurstellende Derby kent geen winnaar

Een teleurstellende Polderderby is zaterdagmiddag uitgelopen op een 1-1 gelijkspel. Ondanks de ongetwijfeld goede bedoelingen van beide elftallen, werd het een wedstrijd die het aanzien amper waard was. Slechts zelden was er sprake van goed voetbal, en het aantal kansen was spreekwoordelijk op de vingers van één hand te tellen.

Na een aftastend begin van de wedstrijd, was de eerste kans voor Urk, maar de kopbal van Lucas Nagel vloog net over het doel van Rodney Rosink. Even later ging ook een schot van Gerrit Tol over het doel van Flevo Boys, en kwam Jelle de Boer net een teenlengte te kort om een voorzet van Riekelt Jan Brands binnen te schieten. Ook Flevo Boys kreeg een aantal kansen, maar een schot van Frank Post kwam in het zijnet terecht en een omhaal van Timon Rorije vloog voorlangs het doel van Cornelis Koffeman. Het was typerend voor de wedstrijd dat Flevo Boys op voorsprong kwam door een fout in de opbouw bij Urk. Het was Timon Rorije die wist te profiteren, en met een droge schuiver Cornelis Koffeman kansloos liet. Amper vier minuten later stond de gelijkmaker al weer op het scorebord. Een ongelukkige handbal van Arnoud Post binnen de zestienmeter, betekende een strafschop voor Urk. Riekelt Jan Brands bleef koel, en bracht Urk vijf minuten voor rust weer op gelijke hoogte. Vlak voor rust kreeg Urk nog een enorme kans, maar Gerrit Tol kreeg de bal niet achter Rodney Rosink.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide elftallen moesten zich veelvuldig bedienen van de lange bal, die bijna altijd een prooi waren voor de verdedigingen. Na tien minuten spelen leek de wedstrijd een andere wending te krijgen, toen Roelof Strikwerda van Flevo Boys zijn tweede gele kaart kreeg, en dus voortijdig de kleedkamer moest opzoeken. Urk wist echter niet te profiteren van de overtalsituatie. Het tempo was te laag om het Flevo Boys echt moeilijk te maken, en Urk moest toch ook heel attent blijven op de gevaarlijke uitvallen van de thuisploeg. Cornelis Koffeman moest zelfs een keer gestrekt om een schot van Harvey de Boer uit zijn doel te werken. Trainer Lucas Hoekman probeerde met een tweetal wissels nog wel iets te forceren, maar verder dan een terecht afgekeurd doelpunt kwam Urk niet.

Zo eindigde de negenenveertigste Polderderby in een gelijkspel, waar Urk nog het meest content mee was, omdat het weer een punt uitliep op de ploegen in de onderste regionen. Flevo Boys heeft dan wel de rechtstreekse degradatieplek verlaten, maar de buren uit Emmeloord zullen de hun resterende zes wedstrijden nog flink aan de bak moeten om het vege lijf te redden.

Agenda

zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering
zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12-JO13)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST