SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Eenvoudige overwinning op ASV Dronten

In een weinig sprankelende wedstrijd, heeft Urk zaterdagmiddag toch vrij eenvoudig gewonnen van ASV Dronten. Twee doelpunten in de eerste helft, en eentje vlak na rust beslisten het duel vroegtijdig. De eretreffer van de bezoekers viel in de slotminuut.

Het begin van de wedstrijd was nog hoopvol, want al na vier minuten was er een grote kans voor Urk. Jelle de Boer ging goed door over de linkerkant. Jan van Slooten schoot de voorzet net naast de verkeerde kant van de paal. Daarna zakte de wedstrijd in naar een bedenkelijk niveau. Het spel van beide ploegen was heel slordig en leidde tot veel balverlies. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg wat beter in hun spel. Jelle de Boer was dicht bij de openingstreffer, maar kwam een teenlengte te kort op een voorzet van Hessel Snoek. Niet veel later kwam Urk toch op voorsprong. Een corner van Riekelt Nentjes werd bij de tweede paal binnengekopt door Riekelt Jan Brands. Nog geen vijf minuten later lag nummer twee achter doelman Kampjes. De voorzet was van Gerrit Tol, het doelpunt van Hessel Snoek, die de bal in de korte hoek wist binnen te koppen. Het enige wat ASV Dronten hiertegenover wist te stellen was een schot van Jodi de Boer, dat een meter of twee naast het doel van Cornelis Koffeman verdween.

Na rust was de wedstrijd heel snel definitief beslist. Jelle de Boer ging er aan de rechterkant vandoor, en bereikte met een voorzet Riekelt Nentjes, die alleen voor de doelman rustig bleef, en Urk op een 3-0 voorsprong schoot. In het verdere verloop van de tweede helft kreeg Urk nog mogelijkheden en kansen genoeg om de score verder op te voeren. Dat lukte echter niet, en het was vooral Jelle de Boer die weinig geluk had bij zijn pogingen. De Urker aanvaller raakte zowel de paal als de lat bij twee schotpogingen. Ook in het tweede bedrijf kwam ASV Dronten net verder dan één schot op doel van Urk. Toch wisten de bezoekers in de slotminuut de eer te redden, toen Lucky Akot een voorzet wist binnen te koppen.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Nagtegaal, overheerste bij Urk de tevredenheid met de behaalde overwinning en de daaraan gekoppelde drie punten. Voetballend kan het echter nog wel een stuk beter, en dat zal met het oog op de komende thuiswedstrijden tegen ACV en NSC Nijkerk zeker belangrijk zijn.

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV

URK1- SPARTA NIJKERK


SV URK - WHC

URK - STAPHORST