SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk ongelukkig tegen ACV

Urk is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om het bezoekende ACV op een nederlaag te tracteren. Een doelpunt van Saber Hendriks na vijf minuten spelen, bleek achteraf de enige van de wedstrijd, zodat ACV met drie punten de thuisreis kon aanvaarden.

Trainer Fred de Boer gaf na afloop dan ook ruiterlijk toe, dat zijn ploeg enigszins gelukkig had gewonnen. ACV speelde allesbehalve goed, maar had aan dat ene doelpunt van Saber Hendriks genoeg om in de titelrace te blijven. Urk leek niet aangeslagen door het snelle tegendoelpunt, maar zocht heel gecontroleerd de aanval op jacht naar de gelijkmaker. Vooral in de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Lucas Hoekman enkele goede kansen om de stand op gelijke hoogte te brengen. Een kopbal van Jelle de Boer ging rakelings voorlangs, en een mooie aanval via de linkerkant eindigde met een schot van Lucas Nagel, dat echter gepakt werd dor doelman Wormmeester van ACV. De beste mogelijkheid kreeg Urk via Riekelt Nentjes, maar het schot van de middenvelder sprong via de paal weer terug in het veld. Tussendoor had Urk gelijk, dat een schot van Nick Westebring via de lat over het doel van Cornelis Koffeman ging.

Na een lange rustperiode vanwege een blessure van een assistent-scheidsrechter, ging Urk verder waar het in de eerste helft mee was begonnen, de jacht op de gelijkmaker. Dat ging echter moeizamer dan in het eerste bedrijf. ACV zakte ver terug op eigen helft, waardoor Urk veel moeite had met het vinden van openingen in de hechte verdediging van de gasten. Toch kwamen er wel een aantal kansen, maar opnieuw waren de spelers ongelukkig in de afwerking. Zo ging een kopbal van Harmen de Boer net naast, en verdween ook een schot van Jelle de Boer langs de verkeerde kant van de paal. Ook het inbrengen van debutant Klaas Romkes, spits van Urk JO19, bracht niet het zo gewenste doelpunt voor Urk. ACV beperkte zich tot verdedigen, en kwam nog zelden tot een mogelijkheid, maar kon na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kloet opgelucht adem halen, en drie punten aan het totaal toevoegen.

Agenda

dinsdag 11 dec 2018 - 19:30 uur
BCU wijnproeverij
donderdag 13 dec 2018
Uitgifte clubblad "Nor Vuuren"
vrijdag 14 dec 2018 - 17:00 uur
DB Overleg
zaterdag 15 dec 2018 - 14:30 uur
SC Genemuiden - Urk 1
maandag 17 dec 2018 - 19:30 uur
AB-vergadering

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST