SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Johan Blom, een pracht kerel

Wij kennen bij het voetbal een aantal vaste jongens, die een bijzondere plaats innemen. Koert, Ludo, Lubbert en Johan, ze zijn jullie vast wel bekend. Ondanks hun beperkingen kunnen wij nog veel van ze leren, dat is de conclusie die ik in de loop der jaren wel kan trekken. Een van die mannen wil ik er graag uitlichten, namelijk Johan Blom.

Hij is de 28 jarige zoon van Albert en Marja Blom en woont momenteel in Het Hop. Johan is op het sportieve vlak veelzijdig actief. Wie kent hem niet als de vaste scheidsrechter bij het G-voetbal en sinds kort is hij ook betrokken bij het G-basketbal, dat onlangs werd opgericht. Als beweeglijke fan van het topzaalvoetbal bij Zvv Urk mist hij geen enkel wedstrijd en is met zijn stem luidkeels aanwezig op de tribune om zijn spelers en coach aan te moedigen.

Maar zijn rol bij supportersvereniging De Brulboei is m.i. uniek. Dat is zijn ding geworden en daar moet niemand aan komen. Ook vader Albert Blom kan daar geen verandering in toepassen. Voorafgaand aan de wedstrijd van Urk 1 observeert hij tijdens de verkoop van loten elke toeschouwer en niemand ontsnapt aan zijn gezichtsveld. Tussendoor beweegt hij en praat hij alles bij elkaar. Vervolgens trekt hij de winnende lootjes met daaraan gekoppeld een aantal prijzen. Tenslotte fungeert hij in de kantine na afloop van de wedstrijd als ‘raddraaier’ een sociale rol bij de spelers en heeft zelfs een eigen microfoon met daaraan gekoppeld een grote luidsprekerbox.

En dat laatste, daar ga ik het met u over hebben. Een grote luidsprekerbox met twee microfoons. Een paar weken terug ging Johan mee met een groep van vroeger op wintersport en de familie Blom was daar ook bij aanwezig. Bij het uitpakken van de voertuigen in Oostenrijk kwam plotsklaps een grote luidspreker uit de bus rollen met twee microfoon. Nog onschuldig als ik op dat moment was, realiseerde ik me niet wat me te wachten stond.

Welnu daar ben ik die vakantieweek wel achter gekomen. Ik heb een speciale band met Johan en ga jaarlijks met hem en de eerder genoemde jongens op vakantie. Van daar uit heb ik de bijnaam “Opa” mogen ontvangen. Dus, van s ’morgens vroeg tot s ’avonds laat had hij de microfoon aan de lippen, getooid in zijn vastomlijnde zwarte trainingsbroek en lanceerde hij kreten als: “Jacob is een opa” en “Jacob, kijk uit een muis” en ‘Greta, geef hem een knijp”. Als snel was de bijnaam B2 (Bassie en Adriaan) en Karamel (Smurfen) gelanceerd met zijn mede communicator Martin. Het leverde prachtige momenten op en we hebben veel met hem gelachen.

Het had ook onbewust zijn voordelen, want op de momenten dat wij als volwassenen vragend aan tafel rondkeken bijvoorbeeld voor en na het eten, dan zei Johan via de microfoon: Jacob bid, Joke leest en Louw dankt en Klaasje ruimt op en Greta wast af. Ja, hij had zo zijn voorkeur met vaste namen, maar hij nam wel de regie in handen op onze zwakke momenten en wisten wij waar we aan toe waren.

Johan, een pracht kerel. Hij mist geen enkele wedstrijd en daar kunnen veel volwassen supporters een voorbeeld aan nemen. 

JJH

Agenda

zaterdag 03 aug 2019
Start 2e blok trainen Urk 1
woensdag 07 aug 2019
Urk 1 Veluwade toernooi Hierden
zaterdag 10 aug 2019
Urk 1 Veluwade toernooi Hierden
vrijdag 16 aug 2019 - 08:15 uur
Papierinzameling
zaterdag 17 aug 2019
Spakenburg - Urk 1 (Oefen)

SV Urk TV

URK1- AJAX


URK - CSV APELDOORN

URK - SPARTA NIJKERK