SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


Urk boekt eenvoudige zege op NSC Nijkerk

Urk heeft vanmiddag een vrij eenvoudige overwinning behaald op NSC Nijkerk. Door snelle treffers van Riekelt Nentjes en Riekelt Jan Brands zat Urk al vroeg in de wedstrijd op rozen. De aansluitingstreffer van NSC bracht Urk even uit evenwicht, maar na rust werd de marge weer twee door opnieuw een treffer van Riekelt Jan Brands. NSC was daarna niet meer bij machte om het de Urkers nog lastig te maken.

Urk miste een fiks aantal spelers, zodat trainer Lucas Hoekman toch nog even flink moest puzzelen aan zijn opstelling. De ploeg bezorgde zichzelf echter een mooie opsteker, door al na zes minuten op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf links van Johan Loosman belande voor de voeten van Riekelt Nentjes, die de bal eenvoudig achter doelman Patrick ter Mate wist te schieten. Urk hield de druk er stevig op, en leek na twintig minuten de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. Een corner van Riekelt Nentjes werd geheel vrijstaand binnengeschoten door Riekelt Jan Brands. Twee minuten later lag echter de aansluitingstreffer al achter doelman Cornelis Koffeman. Een verkeerde terugspeelbal van Dick Hakvoort werd opgepikt door Eyup Termelez, die geen moeite had om de 2-1 op het scorebord te schieten. Urk was even van slag, terwijl bij NSC het geloof in goed resultaat weer terugkwam. Na een half uur spelen had Dick Hakvoort pech, dat zijn schot via de onderkant van de lat weer terug het veld in sprong, en ook een schot van Riekelt Nentjes op slag van rust had een beter lot verdiend.

Ook na rust hield Urk de touwtjes strak in handen. De ploeg bleef rustig in de opbouw, wachtend op de kansen die zouden komen. Er was bijna een kwartier gespeeld in het tweede bedrijf, toen opnieuw Riekelt Jan Brands het doel wist te vinden. Een vrije trap van Riekelt Nentjes werd door de linkerverdediger knap binnengekopt. Niet veel later had de verdediger zelfs zijn derde van de wedstrijd kunnen maken, maar hij kwam een haarlengte te kort om een vrije trap van Albert Hoekman tot doelpunt te promoveren. Nadat een doelpunt van Hessel Snoek vanwege buitenspel werd afgekeurd, kwam NSC pas tot het eerste gevaar, maar de vrije trap van de Nijkerkers verdween net naast het doel van Cornelis Koffeman, die tien minuten voor tijd ook nog een keer handelend moest optreden op een schot in de korte hoek. Scoren deden de gasten echter niet, terwijl ook Urk, ondanks een aantal riante mogelijkheden, het doel niet meer wist te vinden.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Shukrula, kon Urk drie belangrijke punten toevoegen aan het totaal, waardoor de ploeg vrijwel zeker is van een langer verblijf in de Hoofdklasse. Voor tegenstander NSC breken nog een aantal belangrijke weken aan, waarin het zal moeten vechten om uit de gevarenzone te komen.

Agenda

zaterdag 22 dec 2018 - 09:00 12:15 uur
Toernooi D-pupillen (JO13)
zaterdag 22 dec 2018 - 12:15 15:00 uur
Toernooi D-pupillen (JO12)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 15:00 uur
Toernooi C-pupillen (JO14-JO15)
maandag 24 dec 2018 - 09:00 11:30 uur
Toernooi Kabouters (JO06-JO07)
dinsdag 25 dec 2018
Kerstdagen

SV Urk TV


SV URK - WHC

URK - STAPHORST