SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


JO15-1

Urk C1

 

Urk JO15-1 Seizoen 2017/2018

Samenstelling en opbouw van het team
Groot gedeelte van de huidige selectie is overgebleven van elftal van afgelopen seizoen onder leiding stond van Jacob Tol. Dit vormde dus al een goede stabiele basis waarvoor het voor ons als staf wat makkelijker was om meer jonge jongens in te passen om zo ook voor het volgend seizoen al een stabiele basis te hebben met jongens die ervaring hebben op dit niveau. We zijn als leiding altijd van mening dat het belangrijk is talentvolle spelers gelijk de stap te laten maken naar C1 (vanuit de D1) zodat deze geprikkeld worden om op hoog niveau te acteren en uitgedaagd te worden. Dit in combinatie met de 2e jaars C1-spelers en aanvulling vanuit C2 maakt dit tot een sterk elftal met een goede balans qua spelers. Wat zeker een belangrijke rol speelt is dat deze selectie elkaar grotendeels kent van hun successeizoen van 2015-2016 waarin ze de dubbel pakken als toemalig JO13-1.

Trainingen
We hebben de voorbereiding opgedeeld in 2 periodes. 1e periode was de maand juni en eerste week van juli. Waarin we trainden en wedstrijden speelden om alvast aan elkaar te wennen en de basis te leggen voor het komende seizoen. Hierin ook een groepsgesprek gehouden met hoe de jongens het komende seizoen voor zich zagen m.b.t. speelwijze, formatie, aanvallend voetbal of juist behoudender spelen (wat logisch was geweest als je ziet dat veel jongens een seizoen met alleen maar verlies hebben meegemaakt). Deel 2 van de voorbereiding start in augustus waarin we veelal zullen trainen op de veldbezetting en de manier van spelen. Spelersgroep en leiding heeft gelukkig dezelfde visie, welke namelijk is; '' aanvallend voetbal spelen waarin veel kansen gecreëerd zullen worden''. Verder zal het seizoen qua trainingen worden opgedeeld in cyclussen waarin elke periode een ander facet van het spel aan bod komt.

Verwachtingen / doelstellingen
Als team om tafel gezeten om samen te bespreken wat we willen bereiken. Gelukkig hebben we te maken met een gretige groep dus vooral plezier wil hebben in het spel. ik denk dat wij als leiding de overtuiging hebben dat dit dan ook doelstelling nummer 1 is en alle andere dan bijzaak worden. We zijn er namelijk van overtuigd dat wanneer een groep met zoveel individuele kwaliteit echt plezier in het spel krijgt vanzelf mee gaat doen om de bovenste plekken. Verder is het voor ons als groep belangrijk zo lang mogelijk om de bovenste plekken mee te doen zodat de jongens geprikkeld blijven worden. Maar uiteindelijk draait het allemaal om ontwikkeling. Gedurende het seizoen moet alle 14 jongens stappen maken waarbij de 2e jaars worden klaargestoomd voor de stap omhoog en de 1e jaars worden klaargemaakt om het volgende seizoen de kar te gaan trekken. Als leiding kennen we alle jongens al en weten we wat ze kunnen. aan ons de taak om groot spelplezier in de groep te krijgen zodat ze de echte beleving van een elftal krijgen en samen groeien als groep op voetballend en sociaal gebied zodat het beste van de jongens naar boven komt. Als dit gebeurd kunnen we met de juiste manier van trainen heel veel bereiken dit seizoen maar vooral groeien als individu, zowel voetballend, maar vooral als mens.

Trainer : Johannes Korf en Willem Hendrik Schraal
Leider: Teun Wezelman

Meer in deze categorie: « JO19-1 JO13-1 »

Sponsor C1

sponsor c1