SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

facebook

twitter

youtube


SV Urk 3

selectie urk3

Urk 3 op de weg terug!

Het derde seniorenelftal van SV Urk, streed elk jaar weer mee om de bovenste plaatsen in de 1e klasse Noord. Voor Urk 3 het hoogst mogelijke podium, omdat er niet gepromoveerd mag worden naar de Hoofdklasse waar Urk 2 acteert. Vorig seizoen ging het echter compleet anders. Vele wedstrijden gingen nipt verloren en degradatie naar de 2e klasse was een feit. Alles zat tegen wat tegen kon zitten, Urk 3 zat vorig seizoen in de hoek waar de klappen vielen. Niet één keer werd met grote cijfers verloren en vaak vonden tegenstanders het ongelofelijk dat Urk 3 onderaan de ranglijst stond. Het derde degradeerde met een doelsaldo van -1 en ACV uit Assen werd 2e met een doelsaldo van +1. Toch valt er maar 1 conclusie te trekken: wanneer je aan het eind van het seizoen onderaan staat, is dat een terechte plek.

Dit seizoen zal aangegrepen worden om het tegendeel te bewijzen, dat vorig seizoen een incident was. Manager Hendrik Brands heeft zich laten gelden op de transfermarkt en ervaring binnen gehaald middels Kees de Boer, vorig seizoen nog spelend in het eerste elftal. Voor beide een win-win situatie: Urk 3 is een goede speler rijker en Kees hoeft niet meer drie keer per seizoen langs Riekelt van Urk, om zijn vetpercentage te meten. Verder zijn vanuit de A jeugd diverse ongepolijste talenten overgekomen, waarbij Gerben de Vries in de voorbereiding heeft laten zien nog veel in zijn mars te hebben. Zolang hij vrijdagavond na The Voice of Holland gewoon op bed gaat, kunnen we nog veel van hem verwachten! De selectie is verder redelijk intact gebleven. Johan Oost en Jan Teun Hoekman zijn beide gaan afbouwen bij respectievelijk Urk 4 en Urk 2. En ondanks de lokroep van het eerste, is Lukas Gnodde gewoon bij Urk 3 gebleven. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om dit seizoen te laten zien dat Urk 3 het voetballen niet verleerd is.

De weg terug is in ieder geval goed ingezet, met 3 winstpartijen uit de eerste 3 wedstrijden. Noordscheschut, Olympia en Rouveen werden overtuigend aan de zegekar gebonden, met 14 doelpunten voor en slechts 0 tegen. De eerstvolgende wedstrijd is het altijd lastige Meppel uit. Wij zullen u op de hoogte houden!


BEGELEIDING
Hendrik Brands
Hendrik
Brands
Trainer
Gerrit Visser
Gerrit
Visser
Leider
Paulus Visser
Paulus
Visser
Leider