SV Urk
Vormtweg 7D
8321 NC Urk

Urk 2 wint van koploper Flevo Boys in derby

Urk 2 heeft zaterdag in Emmeloord gewonnen van koploper Flevo Boys 2. In een leuke wedstrijd waarbij de strijd van beide kanten volop aanwezig was, trok Urk uiteindelijk aan het langste eind door een benutte strafschop van invaller Hessel Kramer.

Het eerste half uur domineerde Urk de wedstrijd. Flevo Boys zag alle hoeken van het veld en Urk maakte drie schitterende doelpunten waarbij Geert Hemelrijk excelleerde met een zuivere hattrick. Daarna liet Urk de touwtjes even vieren en kwam Flevo Boys terug tot 1-3. Dat was ook meteen de ruststand.

Na rust een onherkenbaar Urk. Flevo Boys moet een soort toverdrank gehad hebben in de thee, want het speelde een heel ander spel. Urk moest alle zeilen bijzetten. Dat lukte niet zo goed als in de eerste helft. Met name over de rechterkant werd Flevo Boys via Frank van der Plaats steeds gevaarlijker. De 2-3 bleef dan ook niet lang uit. En binnen het half uur stond het ook 3-3.

Urk was compleet uit het eigen spel. Er werd niet meer gevoetbald maar vooral veel gepraat en dan in het bijzonder richting de scheidsrechter. Daarmee deed Urk zichzelf te kort. De eerste helft liet zien dat Urk een leuke voetballende ploeg kan zijn.

Ongeveer 10 minuten tijd viel dan toch nog de beslissing. Waar de 4-3 veel meer voor de hand lag, scoorde Urk uit een penalty. Bij een counter ging Klaas Schrijver alleen op de keeper af. Binnen de 16 meter werd hij gevloerd door "good old" Kees de Munnik. Die kon met direct rood vertrekken. Invaller Hessel Kramer benutte de penalty en stelde daarmee de winst veilig. Een mooie overwinning die drie dubbel goed smaakt. Winnen in een uitwedstrijd, van Flevo Boys die ook nog eens koploper is. Wat wil een voetballer van SV URK nog meer?

Ga voor de foto's naar: foto's

Sponsor Urk 2

sponsor urk2